banner163

Büyükerşen "bazı gazeteciler"den dert yandı... AÜ Basın-Yayın Bölümü mezunu gazetecileri övdü

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, meclis toplantısında "bazı gazeteciler"den dert yanarken, Anadolu Üniversitesi Basın-Yayın Bölümü mezunu gazetecilerden "Çok iyi gazeteciler yetişti" diyerek övgüyle söz etti...

SİYASET 10.03.2023, 11:35 10.03.2023, 11:44
Büyükerşen "bazı gazeteciler"den dert yandı... AÜ Basın-Yayın Bölümü mezunu gazetecileri övdü

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısındaki görüşmeler sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen meclis toplantısını takip eden bazı gazetecilere yönelik eleştirilerde de bulundu. Büyükerşen, "bazı gazeteciler özellikle yeni arkadaşlar" diyerek kamuoyunun doğru bilgilendirilmediğinden yakınırken, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü döneminde kurduğu İletişim Bilimleri Fakültesi'nin Basın - Yayın Bölümü mezunlarından ise övgüyle söz etti, "Çok iyi gazeteciler yetişti" dedi. 

"Bazı gazeteciler maalesef söylenenleri ya yanlış anlıyor, ya da yazamıyor"

Büyükerşen yaptığı konuşmada, "Basın ne yapar nasıl yazar ona pek bir şey söyleyemiyorum. Bazı yeni arkadaşlar özellikle, belediye meclisini takip eden bazı arkadaşlarımız maalesef burada söylenenleri ya yanlış anlayıp yazıyor, ya da anlarlar yazamazlar. Bundan dolayı da kamuoyuna olaylar biraz ters yansır. Kabul olanı bazen ret diye yazdıkları oluyor. Eski bir gazeteci olarak zaman zaman özellikle genel yayın müdürlerine, yazı işleri müdürlerine haturlatmada bulunuyorum" dedi.

Anadolu Üniversitesi Basın-Yayın Bölümü mezunu gazetecilere övgü: "Ustalardan ders aldılar, çok iyi gazeteciler yetişti"

Büyükerşen, "Sırf bunlar düzelsin diye de Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüm döneminde Basın-Yayın Bölümünü kurdum. Çok iyi gazeteciler yetişti. Ustalardan da ders alırlardı yalnız profesörlerden değil. Meslekte isim yapmış ustalar da ders verirlerdi. Bu fevkalede önemli. Kamuoyunun doğru bilgilenmesi açısından önemli. Anlamadıkları konuyu gelip bize sorsalar biz anlatırız. İnşallah bundan sonra olmaz diye düşünüyorum. Muhabirlik yapan gazeteci arkadaşlara da bol bol haberleri okumalarını tavsiye ederim. 5n kuralı da mutlaka haberlerinde yer almalı. Ben hocayım, fırsat buldukça düzeltirim. Mesela fotoğraf çektirecekler yeni nesil gençler. Resim çektirebilir miyiz diyecekleri yerde, resim çekinebilir miyiz diyorlar. Sevgili basın mensupları ömrüm vefa ettikçe bunları düzeltmeye gayret edeceğiz" diye konuştu. 

Yorumlar (1)
kenan 1 yıl önce
öyle iyi yetişmişler ki aü iletişimden mezun adam şuan ESKİ nin başında :)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@