Büyükerşen CHP'li gazetecileri ikiye böldü!

Yılmaz Büyükerşen'in 87 yaşında yeniden aday olmak istemesi, daha önce hep bir ağızdan Büyükerşen'e övgüler yağdıran CHP'li gazetecileri ikiye böldü! Büyükerşen bir anda CHP'li gazetecilerin gündemine oturdu... İşte o gazetecilerin birbirine girdiği tartışmalardaki son durum... 

SİYASET 09.12.2023, 13:16 09.12.2023, 13:21
Büyükerşen CHP'li gazetecileri ikiye böldü!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in 87 yaşında 6. defa aday olmak için CHP'de aday adaylığı başvurusunda bulunması CHP'li gazetecileri ikiye böldü... Geçen seçimde bir ağızdan Büyükerşen'e övgüler yağdıran CHP'li gazeteciler arasında bu seçimde Büyükerşen kavgası başlaması dikkat çekiyor. 

Portakal ve Küçükkaya, "Büyükerşen bırakmalı" dedi

İlk olarak Sözcü TV'de ana haber bülteninde sert tepki gösteren Fatih Portakal, Büyükerşen'in artık bırakması gerektiğini savundu. Ardından sert bir tepki de Halk TV'de İsmail Küçükkaya'dan geldi. Küçükkaya da, "87 yaşındasınız, artık bırakmalısınız" diyerek Büyükerşen'e seslendi. 

Emre Kongar, Portakal ve Küçükkaya'ya kızdı, Büyükerşen belgeseli çeken Yanardağ "orta yolu" bulmaya çalıştı!

Büyükerşen'in yeniden aday olmak istemesi Tele 1'de Emre Kongar ve Merdan Yanardağ'ın yaptığı programda da gündeme geldi. Terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ı övmekten ceza alan ve hapis yatan Yanardağ, geçtiğimiz günlerde Eskişehir'e gelmiş, Büyükerşen Yanardağ'a Balmumu müzesini gezdirmiş, Yanardağ da Büyükerşen'e övgüler yağdırmıştı. 

Programda, Emre Kongar, Büyükerşen'e yönelik eleştirilere sert tepki gösterirken, Portakal ve Küçükkaya gibi isimleri de sert eleştirdi, Büyükerşen'in yeniden aday olması gerektiğini savundu. Öte yandan, Merdan Yanardağ'ın Portakal ve Küçükkaya konusunda "orta yolcu" konuşmaya çalışıp, "Onlar da bizim sevdiğimiz arkadaşlar" gibi sözler kullanması ve Büyükerşen hakkında çektikleri belgeselden bahsetmesi dikkat çekti. 

Büyükerşen'in heykelini yaptırdığı Uğur Dündar da Büyükerşen'i savundu

Tartışmalara bugün Sözcü gazetesindeki köşesinde dahil olan ve "Yılmaz Büyükerşen" başlıklı bir yazı yazan Uğur Dündar da, Büyükerşen'i savundu. Dündar yazısında, "Eskişehir’in çehresini tamamen değiştirerek içinden nehir geçen bir orta Avrupa şehrinden farksız görünüm kazandıran, böylece Eskişehirlilerin hayatını doğrudan etkileyen, kültür, sanat, bilim ve hizmet insanı Yılmaz Büyükerşen Hoca’nın, bu olgunluk çağında yapacağı muhteşem projeleri var. Onda bu Mimar Sinan gayreti, azmi, kültürü, birikimi, çalışkanlığı olduktan sonra inanıyorum ki daha çok güzel işler yapar... Size sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yaşlar diliyorum, değerli Hocam" ifadelerine yer verdi. Uğur Dündar, yazısında Büyükerşen tarafından daha önce yaptırılan balmumu heykeli ile bi fotoğrafına da yer verdi. 

Fatih Altaylı da, "Bıraksa iyi olur" dedi

Fatih Altaylı da youtube kanalında yaptığı yorumda Büyükerşen'i çok başarılı bulduğunu söyleyerek, "Ama 86 da çok... Yerini gençlere bıraksa daha iyi olacaktır" demişti. 


Önceki seçimde Büyükerşen'e hep bir ağızdan övgüler dizen, Büyükerşen'in de yakın olduğu isimlerin bu seçimde birbirine girmesini Eskişehirliler şaşkınlıkla izliyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@