banner163

Büyükerşen'den dikkat çekici konuşma: "Bayrağı devralacak genç kardeşlerimize..."

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den dikkat çekici konuşma: "Bayrağı devralacak genç kardeşlerimize..."

SİYASET 07.12.2023, 16:20 07.12.2023, 16:39
Büyükerşen'den dikkat çekici konuşma: "Bayrağı devralacak genç kardeşlerimize..."

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in 87 yaşında yeniden aday olmak için CHP'de başvuruda bulunması kamuoyunda tartışılırken, şimdiye kadar Büyükerşen'e hep destek veren Sözcü TV ve Halk TV gibi muhalif kanallarda Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya gibi isimlerin Büyükerşen'in 87 yaşında adaylık başvurusu yapmasını eleştiren sert konuşmaları da gündemde konuşulmaya devam ediyor. 

Büyükerşen bugün Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada adaylık başvurusunu CHP Genel Başkanı'nın talimatı üzerine yaptığını söylerken, "Kendimi hiçbir zaman yaşlı hissetmedim" demişti. 

Büyükerşen'in Eskişehir'de düzenlenen bir etkinlikteki sözleri de bu tartışmalar sırasında dikkat çekti. 

Büyükerşen: "Bayrağı devralacak genç kardeşlerimize elbette büyük işler düşüyor... Ama inanıyorum ki aklın ve bilimin ışığında, ortak akılla kentlerimizi yarınlara en güzel şekilde hazırlayacağız"

Eskişehir’de “Değişen Dünyada Yapılı Çevre” başlığıyla düzenlenen 6. Ulusal Yapı Kongresi ve Sergisi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi tarafından servis edilen basın bülteninde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in açılış konuşmasındaki şu ifadeler dikkat çekti: "Yapılı çevremizi geleceğe taşımakta biz yöneticiler başta olmak üzere merkezi ve yerel yönetimlere, kente kalemi değen mimar, mühendis ve şehir plancılarına, yolumuzu aydınlatan akademisyenlere, bayrağı devralacak genç kardeşlerimize elbette büyük işler düşüyor. Ama inanıyorum ki aklın ve bilimin ışığında, ortak akılla kentlerimizi yarınlara en güzel şekilde hazırlayacağız"

Basın bülteninde yer aldı, sosyal medya paylaşımlarında yer almadı... 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden medyaya servis edilen basın bülteninde Büyükerşen'in ifadeleri aynen yukarıdaki gibi yer alırken, Büyükerşen'in sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda ise, "...bayrağı devralacak genç kardeşlerimize..." kısmının yer almaması dikkat çekti. Sosyal medya paylaşımlarında Büyükerşen'in cümlesi, "Yapılı çevremizi geleceğe taşımakta merkezi ve yerel yönetimlere, kente kalemi değen mimar, mühendis ve şehir plancılarına, yolumuzu aydınlatan akademisyenlere büyük işler düşüyor. İnanıyorum ki aklın ve bilimin ışığında, ortak akılla kentlerimizi yarınlara en güzel şekilde hazırlayacağız" şeklinde yer aldı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@