Büyükerşen'den yeni açıklama! URAYSİM'i engellemek için elinden geleni yapıyor

Eskişehir'i raylı ulaşım alanında dünyanın sayılı merkezlerinden biri haline getirecek ve binlerce kişiye istihdam olanağı sağlayacak URAYSİM projesine karşı çıkan ve engellemek için her şeyi deneyen Yılmaz Büyükerşen'den yeni açıklama geldi...

SİYASET 31.07.2023, 13:22 31.07.2023, 16:44
Büyükerşen'den yeni açıklama! URAYSİM'i engellemek için elinden geleni yapıyor

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle hayata geçecek önemli projelerden URAYSİM ile ilgili Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in engelleme çabaları devam ediyor. 

Alpu Ovası'nda çevreye zarar vereceği iddia edilen ancak uzmanların ve yetkililerin söz konusu alanda çok küçük bir alanda yapılacağını ve çevreye zarar vermeyeceğini birçok defa açıkladığı projeye ilişkin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davalarla ilgili Büyükerşen'den yeni bir açıklama geldi. 

Eskişehir ekonomisine büyük katkı sağlaması, Eskişehir'i raylı sistemler alanında çok önemli bir test merkezi haline getirmesi ve binlerce kişiye istihdam olanağı sağlaması beklenen proje ile ilgili yeni gelişme Eskişehir'de endişe yarattı. 

Büyükerşen bu defa da sosyal medyadan yapılan açıklamada, "Anadolu Üniversitemiz tarafından çalışmaları yürütülen Ulusal Raylı Sistemler Araştırma Merkezi (URAYSİM) Projesi kapsamında gözbebeğimiz Alpu Ovası'nda 1. sınıf tarım arazilerinin kamulaştırma çalışmalarına yönelik açtığımız davayı da kazandık" dedi. 

Konuyla ilgili bu son gelişmenin projeyi nasıl etkileyeceği de merak konusu oldu. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden aday olacağını açıklayan Büyükerşen'in, URAYSİM projesini sürekli geciktirecek adımlar atması, çevreye verilecek zarar konusunda kamuoyunu ikna edememesi, şehirdeki birçok kurumu bu konuda karşısına almış olması ve projeye şiddetli karşı çıkmasına yönelik eleştiriler kamuoyunda giderek artarken, Eskişehir'de istihdam yaratacak büyük projelere yönelik tavırları ile de Büyükerşen eleştirilerin odağında... 

Yorumlar (2)
Eskişehirli 10 ay önce
Bu davayı kazanmak için yine hakimin kızını işemi aldı acaba ?
Arslan Atıcı 10 ay önce
AK Partili Vekiller Acilen Tepki Koymalıdır Bu Duruma!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@