Büyükerşen Eskişehir'e ait şehrin en değerli yerindeki binayı satacak! AK Parti karşı çıktı, Murat Özcan uyardı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve CHP'lilerden çok tartışılacak karar! Şehrin göbeğinde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan İbis Otel'in olduğu bina ve çevresindeki yapılar satılacak... AK Parti grubu mecliste bu talebe karşı çıkarken, AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan da uyardı. 

SİYASET 16.09.2023, 16:15 16.09.2023, 16:19
Büyükerşen Eskişehir'e ait şehrin en değerli yerindeki binayı satacak! AK Parti karşı çıktı, Murat Özcan uyardı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısında çok konuşulacak ve tartışılacak bir karar CHP'li meclis üyelerinin oyçokluğu ile kabul edildi. Mülkiyeti Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yani Eskişehir'e ait olan kent merkezinin en değerli yerlerinden birinde olan, İbis Otel'in bulunduğu binanın ve alana bağlı çevresindeki iki yapının satılması için Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e yetki verildi. 

Murat Özcan: "Eskişehir Büyükşehir bir daha böyle bir yeri alamaz, illa satacaksanız başka bir şey satın"

AK Parti grubu söz konusu karara karşı çıkarken, AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, söz konus binanın ve çevresinin önemli bir bina olduğuna ve şehrin en değerli noktalarından biri olduğun dikkat çekerek, "Büyükşehir Belediyemiz bir daha böyle bir binayı ve yapıyı alamaz. İleri de şehir için çok daha önemli ve kıymetli olabilir. Bu nedenle eğer kaynak ihtiyacı varsa başka bir taşınmazın satılmasını öneriyoruz. Bu taşınmazlarıns satılmasına karşı çıkıyoruz" dedi. 

CHP'liler Büyükerşen'e satış yetkisini verdi, AK Parti karşı çıktı

Büyükerşen'in katılmadığı meclis toplantısında söz konusu taşınmazların satışı için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e yetki verilmesi CHP'lilerin oyçokluğu ile kabul edildi. 

Meclis toplantısı sonrası konuyla ilgili sosyal medyadan da paylaşımda bulunan Murat Özcan, "Dün yapılan Eskişehir Büyükşehir meclisinde belediyemizin mülkü olan,İbis otel olarak bilinen bina ve arazinin satış yetkisi Cumhur İttifakı'nın muhalefetine rağmen oy çokluğu ile alınmıştır. Daha önce katlı otoparkların da satış yetkisinin alındığı gibi. Halkımızın bilgisine" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@