Büyükerşen'in avukatı aynı açıklamayı tekrarladı

Yılmaz Büyükerşen ile ilgili AK Parti'den bugün yapılan çok sert açıklama ve "istifa" çağrısı sonrasında Büyükerşen'in avukatından bir açıklama daha geldi...

SİYASET 14.01.2021, 17:40 14.01.2021, 17:51
Büyükerşen'in avukatı aynı açıklamayı tekrarladı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in eşi Seyhan Büyükerşen'in adına ruhsatsız olarak yaptırıldığı iddia edilen ev Türkiye gündeminde konuşulmaya devam ediyor... Konuyla ilgili bazı yayın organlarında yer alan haberler ve sosyal medyadaki tartışmalar sonrasında bugün AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı'ndan da konuyla ilgili detaylı ve çok sert bir açıklama yapılmıştı. 

AK Parti'den sert açıklama ve istifa çağrısı gelmişti

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığından yapılan açıklamada, ruhsatsız ve kaçak olduğu iddia edilen evle ilgili bir imar planlamasının da yarınki meclis toplantısına getirilmesinin beklendiği belirtilmiş, çok konuşulacak sorular yöneltilmiş, ayrıca Büyükerşen'e özür dileyip istifa etmesi yönünde çağrıda bulunulmuştu... 

Büyükerşen'in avukatı benzer bir açıklama daha yaptı

Yılmaz Büyükerşen'ina avukatı Fahrettin Gültekin'den konuyla ilgili basın ve yayın organlarına yazılı bir açıklama daha geldi. Gültekin'in ilk yaptığı açıklamadaki benzer ifadelerin yer aldığı açıklamada, "azı basın organlarında yer alan haberlere konu olan yapı, “köy yerleşik sınırları” içinde, temelsiz, prefabrik, küçük bir köy evidir. Ayrıca, konu ile ilgili mevzuat, Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 21. Maddesine de uygun olup, kaçak değildir. Cumhuriyet Başsavcılığnca yapılan soruşturma sırasında yapının kaçak olduğu konusunda bir değerlendirme yapılmamıştır.  Bundan sonraki süreçte Büyükerşen Ailesi’nin yasal ve hukuki haklarının korunması hususunda gerekli titizliğin gösterilmesi gerekmektedir" denildi. 

Önceki açıklamasında ne demişti?

Gültekin, daha önce yaptığı açıklamada da, şu ifadelere yer vermişti: ""Bugün basın organlarında haberlere konu olan yapı "köy yerleşik sınırları" içinde temelsiz küçük bir prefabrik evdir. Ayrıca konu ile ilgili mevzuat, Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 21. maddesine de uygundur. Bundan snraki süreçte Büyükerşen Ailesi'nin yasal ve hukuki haklarının korunması hususunda gerekli titizliğin gösterilmesi gerekmektedir."

İşte AK Parti'nin gündemi sarsan sert Büyükerşen açıklaması ve diğer detaylar... Okumak için tıklayın... 

Yorumlar (1)
Merakımdan sordum 3 yıl önce
Avukat neden hep aynı şeyleri tekrar ediyor

Gelişmelerden Haberdar Olun

@