Büyükerşen: İnce'nin hırsı aklının iki karış üstünde

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ES TV'de katıldığı programda Muharrem İnce hakkında da açıklamalarda bulundu.

SİYASET 11.05.2023, 12:46 11.05.2023, 12:55
Büyükerşen: İnce'nin hırsı aklının iki karış üstünde

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ES TV'de katıldığı programda gazeteci Meltem Karakaş'ın sorularını yanıtladı.

Büyükerşen, Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hakkında da açıklamalarda bulundu. Büyükerşen'in İnce'ye yönelik sahte kaset komplosuna tepkiler ve İnce'nin hastalanması gündemdeyken sert eleştirilerde bulunması dikkat çekti. 

"Hırsının aklından iki karış yukarda olmasına bağlı görüyorum"

Meltem Karakaş'ın "Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığını nasıl değerlendiriyorsunuz? İkinci tura kalacağına yönelik iddiası var. Adaylıktan çekilir mi sizce? Ya da çekilmeli mi?" sorusunu Yılmaz Büyükerşen şu şekilde yanıtladı:

"Sayın Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adayı olarak seçimleri ikinci tura bıraktırma gayretini onun hakkındaki genel kanaatim olan hırsının aklından iki karış yukarda olmasına bağlı görüyorum. Türkiye menfaatine uygun bir davranış olmadığını düşünüyorum. Hâlbuki ikinci tura kalmaksızın bu işin birinci turda bitmesi lazım gelirdi. Kaldı ki eski bir CHP’li olarak kendisini cumhurbaşkanı adayı da göstermiş olan partisine karşı duyduğu bir vefasızlıktır. İnşallah ümit ederim ki geri alır, vazgeçtim der. Böylelikle siyasetteki eski saygınlığını tekrar kazanır diye düşünüyorum."

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@