Büyükerşen kaç yaşında? 86 mı, 87 mi, 88 mi? 

Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden aday olacağını açıklaması, yaşı konusundaki tartışmaları da yeniden gündeme getirdi. Peki Büyükerşen kaç yaşında? 86 mı, 87 mi, 88 mi? medyamidas.com analiz etti... 

SİYASET 01.08.2023, 16:42 01.08.2023, 17:14
Büyükerşen kaç yaşında? 86 mı, 87 mi, 88 mi? 

medyamidas.com - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda 5. dönemini ve 25'inci yılını tamamlamaya hazırlanan Yılmaz Büyükerşen'in önümüzdeki yerel seçimde yeniden aday olacağını açıklaması sonrasında Büyükerşen'in yaşı da yeniden gündeme geldi ve çok konuşulmaya başlandı. 

Büyükerşen 86 yaşında mı, 87 yaşında mı, yoksa 88 yaşında mı?

2019 seçimlerinde de çok konuşlan Büyükerşen'in yaşı konusundaki tartışmaları masaya yatırdık. Büyükerşen'in yaşı konusundaki açıklamaları ve detayları medyamidas.com sizler için analiz etti...

2019 seçimlerinde de çok konuşulmuştu... "1937 doğumlu" biyografileri interneti sarmıştı

Yılmaz Büyükerşen'in yaşı konusunda tartışmalar ve farklı görüşler daha önceki 2019 seçiminde de yaşanmıştı. 2019 seçimlerinde birçok haber, açıklama ve paylaşımda Yılmaz Büyükerşen'in 83 yaşında olduğu belirtilirken, Büyükerşen yaşı konusunda seçim boyunca sessiz kalmayı tercih etmişti. Bazı kişiler 2019'da Büyükerşen'in yaşının aslında 85 olduğunu da ileri sürmüştü. Öte yandan o yıllardaki internetteki çeşitli sitelerde yer alan Büyükerşen'in birçok biyografisinde Büyükerşen'in 1937 yılı doğumlu olduğu da belirtiliyordu. 

Büyükşehir Belediyesi web sitesindeki resmi biyografide Büyükerşen'in doğum yılı 1936... 

Büyükşehir'in web sitesinde resmi biyografisinde "1936 doğumlu" diyor, Büyükerşen'in kişisel resmi sitesinde doğum yılı yer almıyor 

Gelelim günümüze... Şu anda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sitesinde yer alan Büyükerşen'in resmi biyografisinde Büyükerşen'in 1936 doğumlu olduğu belirtiliyor. Büyükerşen'in kişisel resmi web sitesi olan yilmazbuyukersen.com.tr'de bulunan özgeçmiş sayfasında ise doğum yılı yazmayan Büyükerşen'in sadece Eskişehir doğumlu olduğu belirtiliyor. 

Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sitesinin aksine, Büyükerşen'in kişisel resmi web sitesindeki biyografide doğum yılı yer almıyor. 

Google Büyükerşen'i halen 85 yaşında sanıyor!

Büyükerşen'in yaşı konusunda kafa karıştıran durumlardan biri de, dünyanın en büyük arama motoru google'da "Büyükerşen" araması yapıldığında karşılaşılan durum. Google'da Büyükerşen'in doğum tarihi 8 Kasım 1937 olarak geçerken, yanında 85 yaşında olduğu yazıyor. Arama kutucuğu altında direkt çıkan bilgilerde de Büyükerşen için otomatik "85 yaşında" diyor. Oysa Büyükerşen'in resmi biyografisinde 1936 doğumlu olduğu belirtiliyor. Önceki yıllarda yapılan yanlışlığın google'da halen devam ettiği görülüyor. 

Büyükerşen ısrarlı sorular karşısında ilk defa konuştu, "Nüfus kağıdıma göre 86" dedi... 

Yılmaz Büyükerşen'in uzunca bir süredir yaşından pek bahsetmediği biliniyor. Yeniden aday olacağını açıktadıktan sonra da Büyükerşen'in yaşı konusunda "80'in üzerinde" diyerek geçiştirmesi dikkatleri çekmişti. Dün akşam (31 Temmuz 2023) TV100'de katıldığı canlı yayında ise programdakilerin "Yaşınız kaç?" sorularına "25 yaşındayım ama nüfus kağıdımda 86 yazıyor" yanıtını verdi. 

Büyükerşen'in son açıklamalarını aşağıdaki paylaşımdan izleyebilirsiniz

87 yaşında yeniden aday mı olacak?

Hal böyle olunca ortaya şu durum çıkıyor. Büyükerşen'in resmi biyografisinde 1936 doğumlu olduğu belirtilmekte... Büyükerşen "86 yaşında" olduğunu söylüyor. Öte yandan, önümüzdeki 8 Kasım'da 86'yı doldurup 87'den gün alacağı ifade edilerek seçim öncesi artık 87 yaşında kabul edileceğini ifade edenler de var. 

"1933 veya 1935 doğumlu" iddiaları da sürüyor... Son olarak Nebi Hatipoğlu da "88 yaşında" olduğunu ileri sürdü 

Diğer yandan Büyükerşen'in aslında 1935 veya 1933 yılında dünyaya geldiği iddiaları da sık şekilde dile getiriliyor. 

Son olarak TV100 canlı yayınına Büyükerşen'den sonra katılan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu da Büyükerşen için "88 yaşında" diye konuştu ev 88 yaşında olduğunu ileri sürdü. 

"Ne fark eder, ha 86, ha 87, ha 88" diyenler de var... 

Yerel seçimler yaklaşırken ve 5 dönemdir, neredeyse 25 yıldır Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Yılmaz Büyükerşen'in yeniden aday olacağını açıklaması ile Büyükerşen'in yaşının daha çok konuşulacağı düşünülüyor... Tüm bu tartışmalar arasında Büyükerşen'in yaşının en az 86 olduğunun ortada olduğunu söyleyip, "Ha 86, ha 87, ha 88 ne fark eder" diyen ve Büyükerşen'in yerini gençlere devretmesi gerektiğini savunan kesimler de bulunuyor.  

Büyükerşen'in yaşı seçimi etkiler mi? "Akıl yaşta değil başta" diyenler mi? "Gençleşme ve değişim" isteyenler mi?

Büyükerşen'in son açıklamaları ışığında kulislerde Büyükerşen'in artık yaşını 86 olarak kabul edip kendi ağzıyla da açıklayarak, "Akıl yaşta değil baştadır" gibi sözlerle "zihnen genç olduğu" algısıyla, tecrübe ve aklın önemine vurgu yaparak yeniden aday olmayı zorlayacağı, öte yandan karşıt görüştekilerin de özellikle CHP'de de yükselen gençleşme ve değişim çağrılarını Eskişehir'de de ön plana çıkaracakları konuşuluyor... 

Büyükerşen'in ilerleyen yaşının seçimi nasıl etkileyeceği merak edilenler arasında...


Bu bilgiler ışığında sizler ne düşünüyorsunuz? Büyükerşen sizce kaç yaşında? Büyükerşen'in yaşı yeniden aday olması için bir engel mi? Büyükerşen'in yerini gençlere bırakması gerektiğini düşünüyor musunuz? Lütfen yorumlarda düşüncelerinizi belirtin... 

Yorumlar (1)
Osman 10 ay önce
65 yaşında mulkiyetiniz konusunda tasarrufta bulunamıyorsunuz, söz konusu Yılmaz Büyükersen olunca şehrin tasarrufu konusunda tam yetki veriyorsunuz.Bu nasil bir çelişkidir.Ayrıca görev körlüğü kavramida bu şahıs için geçerli olmuyor.

Gelişmelerden Haberdar Olun

@