Büyükerşen - Kurt savaşı başladı! Büyükerşen'den Kurt'a çok sert cevap

Kazım Kurt'un açıklamalarına Yılmaz Büyükerşen'den çok sert cevap geldi. Kurt'un sözlerini "provokasyon" olarak niteleyen Büyükerşen açıklamasında adeta ateş püskürdü...

SİYASET 11.07.2023, 12:24 14.07.2023, 18:03
Büyükerşen - Kurt savaşı başladı! Büyükerşen'den Kurt'a çok sert cevap

CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt arasında kavga başladı!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un "Eskişehir'de bile kaybedebiliriz" açıklamasına Büyükerşen'den sert yanıt geldi, söz konusu sözleri "provokasyon" olarak nitelendirdi. 

"Tek dertleri CHP'yi bölmek"

Büyükerşen, "Hem içeriden hem de dışarıdan CHP'ye ağır bir saldırı var. Tek dertleri de CHP'yi bölmek. Eğer CHP bölünürse laikliğe de cumhuriyete de elveda deriz." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini savunan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Ne HDP'ye yaranabildik ne sağcılara. Bu şekilde devam ederse Eskişehir'de bile kaybedebiliriz" açıklamasında bulunmuştu. 

'Bu laflar sürdürülebilir provokasyondur'

Gazeteci Barış Yarkadaş'a konuşan Büyükerşen, "Ben orayı kaybederiz burayı kaybederiz tartışmalarına hiçbir şekilde doğruluk payı vermiyorum. Hiçbir şekilde ben bu fikirlere katılmıyorum. Biz Eskişehir'de yüzde 54 ile seçimi aldık. Bu laflar sürdürülebilir provokasyondur." ifadelerini kullandı.

'CHP bölünürse cumhuriyete elveda deriz'

CHP'ye hem içeriden hem de dışarıdan ağır bir saldırı olduğunu söyleyen Büyükerşen, "Tek dertleri de CHP'yi bölmek. Eğer CHP bölünürse laikliğe de cumhuriyete de elveda deriz. Eğer biz özgür ve demokratik bir Türkiye kuracaksak bunu birlik içinde, parti bütünlüğü içinde yapmamız lazım. CHP'yi bölmeye çalışmak kalleşliktir." diye konuştu.

'Kılıçdaroğlu'nun çizdiği yolu doğru buluyorum'

Büyükerşen sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz CHP'liler birlik, beraberlik içerisinde olmalıyız. Herkes buna göre mutlaka davranmalı. 'Kılıçdaroğlu gitsin' sözü CHP'nin bölünmesine hizmet etmekten başka hiçbir işe yaramaz. Bu tür söylemler parti içinde klik oluşturmaktan başka bir şeye yaramaz. Biz kaybettiysek hepimiz kaybettik. Bunun faturası sadece Kemal Bey'e çıkarılıyor. Sürekli 'Kemal Bey gitsin' sözü Ömer Seyfettin'in Diyet'ine benzeyecek. Kemal Bey'de Diyet'teki gibi 'ben gidiyorum' derse o zaman CHP başka bir tartışma içerisine girer. Ben kişi olarak Kılıçdaroğlu'nun çizdiği yolu doğru buluyorum. Kurultay yapılmalı, eksiğimiz, gediğimizi görmeliyiz. Şaşırdığım şey şu; Kemal Bey'in dün yetki verdiği, birlikte çalıştığı arkadaşlarını da her gün çıkıp 'değişim' dedikçe şaşkınlıkla izliyorum. Bu arkadaşlar bu tüzükler yapılırken neredeydi? Hepsi bu antidemokratik tüzükleri, uygulamaları desteklediler. Bunu da şaşkınlıkla izliyorum."

Büyükerşen yeniden aday olacağını açıkladı

Büyükerşen ayrıca önümüzdeki seçimde yeniden aday olacağını açıkladı. 

Büyükerşen - Kurt savaşı başladı! 

Büyükerşen ve Kazım Kurt'un bu açıklamaları "Eskişehir'de CHP'de kılıçlar çekildi, savaş başladı" yorumlarına sebep oldu. Büyükerşen ve Kazım Kurt'un uzun süredir araların sürdüğü ifade edilen gerilimin şimdi yerel seçime nasıl yansıyacağı, Kazım Kurt'tan Büyükerşen'in bu sözlerine nasıl bir cevap geleceği merak ediliyor. 

Yorumlar (2)
Osman 11 ay önce
Koltuk sevdasını demokrasi bekçiliği adı altında saklamak bu, gidin be yav, yaşınıza başınıza bakın
Mehmet ucar 11 ay önce
Degerli baskan kurtu bu makamlara sen tasidin layikmiydi diye sorarsan parti adayi diye siralamada verilen oylarla secildi elimiz gitmedi baska yere oyumuzu kullanmaya kilictar ogluda senin yasadigini yasiyor layikolmayani gunun adamini secersen bu gunku yasadiklarln az bile bizim oyumuzada yazik ediyorsunuz gelecek gunlerimizede bu sehirde siyaseten yapilacak birsey varsa senin onayin olmadan olmaz verdigin kararin bedelini hep beraber oduyoruz

Gelişmelerden Haberdar Olun

@