Büyükerşen, Murat Özcan'ın taksi plakası önerisi için: Düşünmemiz lazım

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 263 yeni taksi plakası verilmesi gündeme geldi. Büyükerşen yeni taksi plakalarının zaman alabileceğini söylerken, AK Partili Murat Özcan Büyükerşen'e bir öneride bulundu. 

SİYASET 09.06.2023, 19:24
Büyükerşen, Murat Özcan'ın taksi plakası önerisi için: Düşünmemiz lazım

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, taksi sayısının azlığından şikayet edilen, öte yandan trafik sıkıntısının da her geçen gün arttığı Eskişehir ile ilgili önemli bir konu gündeme geldi. 263 yeni taksi plakası tahsis edilmesi ile ilgili madde komisyona havale edildi. 

Büyükşehir Belediyesi'nin 263 yeni taksi plakası tahsis etmeyi planladığı belirtirliken, AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Eskişehir ile ilgili çeşitli konuları gündeme getirdiği konuşmasında Yılmaz Büyükerşen'e bir öneride bulundu. 

Büyükerşen: Sanıyorum çalışmalar uzun sürecek 

Konuyla ilgili Büyükerşen, taksi plaka tahsislerinin hemen yapılamayabileceğini ve zor bir konu olduğunu söylerken, "Bazı kesimler baskı yapıyormuş. Mevcut plaka sahipleri de var. Bizim satacağımız plakaların şehir ulaşımına yapacağı katkı, plakaların kaç yıllık olacağı vs... Bunların iyi görüşülmesi, incelenmesi gerekli. Bundan önceki dönemlerdeki gibi kolayca yapılacağını düşünmüyorum. Sanıyorum çalışmalar uzunca bir süre alacak" dedi. 

Murat Özcan dolmuşları hatırlattı, öneride bulundu

Murat Özcan, "Sayın başkan bununla ilgili bir teklifimiz var. Bunu Şoförler ve Otomobilciler Odası ile de görüşebilirsiniz. Halihazırda dolmuş ve minibüsler var. Ve bazılarının ciddi anlamda zarar ettiği konuşuluyor. İstanbul'da da benzer bir uygulama gündeme geldi. Taksi plakaları ile takas edilmeleri. Eskişehir'de de yapılamaz mı" dedi. 

Büyükerşen: İncelememiz, düşünmemiz lazım 

Büyükerşen , "İstanbul'daki sorunlar ve çözüm şartları Eskişehir'dekiler ile aynı değil. Onların ettiği zararı da bizim bir incelememiz lazım. Bizler titizlikle duruyoruz. Ekonomi şimdi karışık. Tüm bunlar patates soğan fiyatlarından, dolmuş taksi fiyatlarına kadar her şey birbirini etkiliyor. Acele etmeye gerek olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısından diğer detaylar az sonra... 

Yorumlar (1)
Vatandaş 11 ay önce
Eskişehir de taksi sorunu yok Eskişehir de trafik sorunu var bisiklet yolu gibi her bulduğunuz yere tramvay yolu yapar , bunuda ana kavşak noktalarında ne yer altı nede köprü gibi Maliyetli ama olmazsa olmaz projelerle desteklemezseniz isterse 500 tane taksi daha koy bu taksinin lazım olduğu zamanlarda trafik yoğunluğundan başka bir işe yaramaz trafik kirlenir neden hep yoğun zamanlarda taksi bulunmuyor çünkü trafik kitleniyor. Biraz mantıklı olun 260 adet taksi Eskişehir trafiğine bomba atmaktan başka bir şey değil.

Gelişmelerden Haberdar Olun

@