Büyükerşen o projeyle ilgili konuştu

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret ettiler... Büyükerşen o projeyle ilgili konuştu.

SİYASET 06.09.2022, 17:25 06.09.2022, 17:32
Büyükerşen o projeyle ilgili konuştu

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret eden Halkevleri heyeti, Büyükşehir Belediyesi ve İş Bankası işbirliği ile yapılacağı belirtilen Halkevi Binası Projesi ile ilgili Büyükerşen ile görüştü, Büyükerşen'e teşekkür ettiler. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, ziyarete Halkevleri Genel Sekreteri Mustafa Eberliköse, Örgüt Sekreteri Kutay Meriç, Eskişehir Halkevi yöneticileri Pınar Çelik Arpacı, Cevat Aydemir ve Şahap Arpacı'nın katıldığı belirtildi.

Büyükerşen, ziyarette Cumhuriyet döneminin ilk açılan Halkevlerinden biri olan Çukurçarşı bölgesindeki Eskişehir Halkevi Binası için hazırlanan proje ile ilgili konuştu. 

Büyükerşen, "Büyükşehir Belediyesi ve İş Bankası birlikteliği ile Cumhuriyet döneminin en önemli kültür ve eğitim kurumlarından olan Halkevi binası, 1950 yılında satılıp yok edilmeden önceki projeleri ile yeniden yapılarak, şehrin hafızasına tekrar kazandırılacak. Böylesi bir mirası, eski kimliğine uygun ve hatırlatır şekilde gelecek nesillere aktarmayı çok önemsiyorum” dedi.

Halkevleri heyeti de Büyükerşen’e hazırlanan proje ile ilgili teşekkür ederek, “Halkevi Binasının gerçek kimliği ile tekrar Eskişehir’e kazandırılacak olması çok kıymetli. Çok güzel çok değerli bir proje” diye konuştu.

Halkevleri heyeti de yaptıkları çalışmalarla ilgili Büyükerşen'e bilgiler verdi. 

Projeye ne zaman başlanacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@