Büyükerşen sanki belediye başkanı değil de cumhurbaşkanıymış gibi konuştu!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Yılmaz Büyükerşen'den dikkat çeken konuşma...

SİYASET 16.11.2022, 19:38 17.11.2022, 15:36
Büyükerşen sanki belediye başkanı değil de cumhurbaşkanıymış gibi konuştu!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda görüşülen gündem maddeleri arasında yol boyu ticari alanlarla ilgili çeşitli gündem maddeleri de yer aldı. 

AK Parti karşı oy verdi, Murat Özcan "Bu garabet ortadan kaldırılmalı" dedi

Gündem maddeleri ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, "Yol boyunca ticari alanlarla ilgili bu maddelerde karşı oy kullanıyoruz. Çünkü ilçe belediyelerinde oy birliği ile geçmiş bu maddelerde CHP'li aynı meclis üyeleri, aynı komisyon üyeleri farklı kararlarla karşımıza çıkmaktadır. İlçe belediyelerinde oybirliği ile kabul edilirken, Büyükşehir Meclisi'nde şimdi oyçokluğu ile gelmesinin nedeni budur. Örneğin, İŞ-KUR'un arkasındaki sokak ticaret bölgesi olmuş artık, ama bir parsel kalmış sadece, onu da reddediyoruz. Önümüzdeki günlerde ilçe belediyelerine bu tür çok talep gelecektir. Büyükşehir'in bunun için bir karar alması gerekiyor. Bu garabet ortadan kaldırılmalı.Ya biz artık yol boyu ticari alanlara izin vermiyoruz deyin, ya da bunun kriterlerini sıralayın vatandaşlar ona göre başvursun" dedi. 

AK Parti ve CHP grubu arasında yaşanan tartışmalar sonrasında Yılmaz Büyükerşen de konuyla ilgili söz aldı ve dikkat çeken bir konuşma yaptı. 

Büyükerşen: "Seçmene selam veren kararlar getirmeyin"

Büyükerşen, "Şimdi beyler aslında olay şudur. İlçe belediyelerimizin planla ilgili bürokratlarını çok kontrol etmeleri lazım ve dirayetli hareket etmelerini sağlamaları lazım. Sokak genişliği belli nüfus belli, 1/5000'lik planda zaten belli ticari alanlar. Ama bunları kenara bırakıp da boydan boya ticaret diye, tarifimizi mazur görün, seçmene selam veren kararlarla Büyükşehir Meclisi'ne getirmenin alemi yok. Yol, tretuvarlar üzerine sonra babalar dikiyorsunuz, çıkmasın lastik tekerlekli araçlar diye. Onlar da kırılıyor. O babaları bırakın, yoldan bir aracın geçmesi mümkün değil. Bunları mimarlarınız, şehir plancılarınız görüyor be kardeşim. Üst düzey yetkilileri de görüyor Tepebaşı ve Odunpazarı belediyelerinin, nasıl böyle bi teklifi getirirler aklım almıyor. Kendi belediyelerine ve Büyükşehir Belediyesi'ne el insaf. Yani biraz meslek namusu, meslek ahlakı olması lazım bunları yapanların. Başkan arkadaşlarımın da sorması lazım. Nasıl bir bilgi senin şehircilik bilgin, benim önüme getiriyorsunuz bunları diye... Benim derdim o. Görüyorum. İki tarafta 8 katlı binalar, 5-6 metre yol. Yapmayın, etmeyin" dedi.

"Seçimleri düşünerek karar vermeyin, parti yöneticilerinin isteklerin göre karar vermeyin, gerekirse kavga edin"

Büyükerşen, "Baskı altında olabilirsiniz. Ama seçimleri düşünerek karar vermeyin. İki taraf için de söylüyorum. Partililer için de söylüyorum. Parti yöneticilerinizle gerekirse kavga edin. İl başkanlarının, parti yöneticilerinin isteklerine göre hareket etmeyin, teklif getirmeyin. Belediyecilik ayrı siyaset ayrı. Ben bu ahlakın yerleşmesini istiyorum"

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@