Büyükerşen ve Ataç net bir dille kınadı

ABD Başkanı Biden'ın 1915 olayları ile ilgili "soykırım" ifadesini kullanmasına Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç'tan da tepki geldi...

SİYASET 25.04.2021, 16:40 25.04.2021, 21:33
Büyükerşen ve Ataç net bir dille kınadı

ABD Başkanı Joe Biden'in 1915 olayları ile ilgili "soykırım" ifadesini kullanmasına tepkiler sürüyor... Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla ABD'ye ve Biden'a tepki gösterdi... 

Büyükerşen: Tarihi gerçeklere aykırıdır, esefle karşılıyorum

Yılmaz Büyükerşen, yaptığı paylaşımda, "ABD Başkanı Biden’ın, Amerika’daki Ermeni lobisinin baskısı ile Osmanlı döneminde Ermeni çetelerinin Türklere karşı giriştiği katliamlar sonucu, devletin uygulamak zorunda kaldığı tehcir sırasında meydana gelen olayları soykırım olarak nitelendirmesi tarihi gerçeklere aykırıdır. 1915 olayları, AİHM tarafından da soykırım olarak görülmemiştir. ABD Başkanının müttefikliğe ve NATO üyeliğine uymayan bu sözlerini esefle karşılıyorum"dedi. 

Ahmet Ataç: Şiddetle kınıyorum

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "ABD Başkanı Joe Biden tarafından yapılan açıklamaları şiddetle kınıyorum. Tarihi gerçekleri, Ermeni diasporasının baskısıyla siyasi amaçları uğruna çarpıtanlara vereceğimiz en güzel cevap, yüzyıllardır olduğu gibi bu topraklarda barış, hoşgörü ve kardeşlik içinde yaşamaktır."

Öte yandan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un ise bu konuda twitter hesabında sadece CHP'nin resmi twitter hesabından yapılan Faik Öztrak'ın açıklamasını paylaşmakla yetindiği görüldü. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@