Büyükşehir Meclisi toplandı... AK Parti'den o maddelere ret

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı... AK Parti'den o maddelere ret... 

SİYASET 16.04.2021, 19:39
Büyükşehir Meclisi toplandı... AK Parti'den o maddelere ret

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantı gerçekleştirildi. Büyükerşen'in mazeretli olarak katılmadığı meclis toplantısına Aydın Ünlüce başkanlık etti. 22 maddenin görüşüldüğü toplantıda 4 madde oyçokluğu ile geçti. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ndeki büfenin işletme hakkının belediye şirketine verilmesiyle ilgili maddede AK Parti grubu karşı oy kullandı. AK Parti grubu adına konuşan Özlem Yalçın, "Grubumuzun prensip kararı nedeniyle belediye şirketlerinin meclis tarafından denetiminin sağlanmaması ve haksız rekabet ortamı oluşturduğundan dolayı bu konuda ret cevabı veriyoruz" dedi. 

Toplantıda Odunpazarı'nda Sultandere Mahallesi'ndeki bazı parsellerle ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği de görüşüldü. AK Parti adına konuşan Mustafa Birsen, "Komisyon yetki aşımında bulunmaktadır. Burada bilirkişi veya mahkemenin engel olarak gördüğü noktaları komisyonda yeniden görüştük. 5 binlik planlarda AK Parti grubu olarak görüşlerimizi belirtmiş ve karşı oy kullanmıştık. Bu nedenlerle çoğunluk görüşüne katılmadığımızı beyan ediyorum" dedi. İlgili madde oy çokluğu ile kabul edildi. 

Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi  Mahallesi 2. Arabacılar Caddesi ve Albayrak Bulvarı kesişiminde ve 71 Evler Mahallesi 9691 ada 1 parselde 1. İdare Mahkemesi'nin kararına göre hazırlanan 1/5000 ölçekli plan değişikliğine ilişkin gündem maddeleri ile ilgili de AK Parti grubu karşı oy kullandı. AK Partili Mustafa Birsen, söz konusu maddelerde de komisyonun yetki aşımında bulunduğunu belirterek, ret oyu verdiklerini ifade etti. Söz konusu maddeler de CHP'lilerin oy çokluğu ile kabul edildi. 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@