Büyükşehir o dilekçeyi reddetti... Burgaz: Oysa tek bir yalan yok!

AK Parti Eskişehir Tanıtım ve Medya Başkanı Hasan Burgaz'ın Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği dilekçeye yanıt geldi... Burgaz sosyal medyadan duyurdu...

SİYASET 22.02.2021, 14:15 22.02.2021, 14:41
Büyükşehir o dilekçeyi reddetti... Burgaz: Oysa tek bir yalan yok!

AK Parti Eskişehir Tanıtım ve Medya Başkanı Hasan Burgaz'ın Eskşehir Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği açık hava reklam mecralarını kiralama talebi reddedildi. 

Burgaz tarafından verilen dilekçede "Halkların Demokratik Partisi'ne kiraladığınız aynı yerdeki açık hava reklam mecralarını (billboard, clp, totem vb) kullanım süresini takiben, 'Belediye başkanının villası, belediye araçlarının egzoz muayenesi sırasında yapılan usülsüzlük ve hurda araçların envanterden düşürülmemesi konusunda demokratik hakkımızı kullanmak ve kamuoyunu bilgilendirmek adına  30 gün süreyle kiralamak istiyoruz.  Reklam mecralarınız özel ihaleyle verilmiş ise yazımızın eke konulmak suretiyle ilgili firmaya müspet görüşle yönlendirilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim."

Büyükşehir reddetti

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bu dilekçeye verdiği yanıtta ise şu ifadeleri kullandı: "Büyükşehir Belediyemize ait tüm reklam mecraları herhangi bir firmaya ihale ile verilmemiş olup doğrudan Mali Hizmetler Daire Başkanlığımıza bağlı Gelir Şubesi Müdürlüğümüz tarafından işletilmektedir. Belediye Meclisimizce belirlenen gelir tarifesine göre ücretini yatıran, yasa ve kanunlara uygun kurulmuş tüm siyasi parti, kurum, kuruluşlar ile şahıslar reklam mecralarımızı gerekli şartları sağladığı takdirde kullanabilmektedir. 

Tanıtım ve Medya Başkanlığı'nı yürütmekte olduğunuz partiye de çeşitli dönemlerde talebinize istinaden genel ahlak ve adaba aykırı, kişi, kurum ya da kuruluşları hedef gösteren içerikli ilanlar olmadığı sürece reklam mecralarımızda diğer siyasi partilere olduğu gibi yer verilmiştir, bundan sonra da verilmeye devam edecektir. Ancak 16 Şubat 2021 tarihli talebiniz yukarıdaki kapsam dışında olduğundan uygun görülmemiştir."

Burgaz: Takdir kamuoyunun

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Hasan Burgaz, "İlgili dilekçemize Büyükşehirden cevap geldi. 'Genel ahlak ve adaba aykırı' demişler. Halbuki talep ettiğimiz konular Büyükşehir'in son 6 aydaki gündeme dair performansı ve tek bir yalan yok! PKK'nın siyasi uzantısına reklam mecraları verip ahlaktan bahsetmek... Takdir kamuoyunun." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@