Çakırözer Seyitgazi'ye gitti... Çağrı yaptı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Seyitgazi ilçesinde sel ve doludan etkilenen mahalleleri ziyaret etti, çağrıda bulundu...

SİYASET 23.06.2021, 16:35
Çakırözer Seyitgazi'ye gitti... Çağrı yaptı

İrfan Üstündağ - Eskişehir ve ilçelerinde etkili olan sağanak yağmur ve dolu bazı bölgelerde hasarlar oluştururken, ilçelerde de bazı tarlalar sular altında kaldı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Seyitgazi ilçesinde sel ve doludan etkilenen mahalleleri ziyaret ederek, bölge halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Çakırözer, “İlçemizde haftasonu itibariyle başlayan ve devam eden sağanak yağmur ve dolu yağışı bazı bölgelerimizde yüzde yüz hasar oluşturmuş. Buğday, yulaf, yonca, mısır, kabak gibi ürünler sular altında kalmış. Sağanak yağış ve doludan etkilenen çiftçilerimiz için yerinde incelemeler derhal yapılarak afet yardımı bir an önce çıkarılmalıdır” dedi. 

Beykışla, Bardakçı ve Sandıközü'nde temaslarda bulundu

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde etkili olan sağanak yağmur ve dolu bazı mahallelerde hasar oluştururken, buğday, yulaf, yonca tarlaları da sular altında kaldı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ilçede sel ve doludan etkilenen mahalleleri ziyaret etti. Sel ve dolunun etkili olduğu Beykışla, Bardakçı, Sandıközü mahallerini ziyaret eden Çakırözer ve Tepe, mahalle muhtarları ve bölge halkını dinledi, geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Çiftçilere afet yardımı çıkarılmalı

Çakırözer ve Tepe, Göcenoluk, İdrisyayla, Kınık mahallelerini de ziyaret ederek, muhtarlar ve bölge halkının talep ve sıkıntılarını dinledi. Çakırözer, “Seyitgazi ilçemizde etkili olan sağanak ve dolu Beykışla, Bardakçı ve Sandıközü mahallelerimizde büyük hasarlar oluşturmuş. Buğday, yonca, yulaf, mısır, kabak tarlalarında yüzde yüz hasar var. Bazı çiftçilerimizin tarımda kullandıkları ekipmanları da selden zarar görmüş. Seyitgazi Belediyemiz muhtarlarımızla işbirliği içinde sel ve doludan etkilenen yurttaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışıyor. Devletimiz de sağanak yağış ve doludan etkilenen çiftçilerimiz için yerinde incelemeler yaparak, ürünlerini hasat edemeyecek çiftçilerimize afet yardımı sağlamalı” dedi. 

Milletvekili Çakırözer ve Belediye Başkanı Tepe, Seyitgazi Kaymakamı Kutsal Baytak’ı da makamında ziyaret etti, ilçede yurttaşların daha iyi hizmet alabilmesi adına fikir alışverişinde bulundu.  

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@