banner163

Canan Kaftancıoğlu'na tepki yağdı! Özür dilemek zorunda kaldı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun o paylaşımı büyük tepki çekti, tepki mesajları yağdı... Kaftancıoğlu, tepkiler sonrası özür dileyip paylaşımına kaldırmak zorunda kaldı. Cumhurbaşkanlığı ve Kabine'den de Kaftancıoğlu'na tokat gibi tepkiler geldi...

SİYASET 20.04.2021, 22:26 20.04.2021, 22:48
Canan Kaftancıoğlu'na tepki yağdı! Özür dilemek zorunda kaldı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medyada yaptığı "128 milyar dolar nerede" paylaşımında, tüm dünyada mültecilerin yaşadığı acıların simgesi haline gelen Aylan bebeğin fotoğrafını kullanması ve CHP'nin kampanyasına alet etmesi büyük tepki topladı, sosyal medyada tepki mesajları yağdı...

Aylan bebeğin fotoğrafı kullandı! Skandal paylaşım!

Tepkiler sonrası kaldırdı ve özür diledi

Tepkiler sonrasında o fotoğrafı kaldıran Canan Kaftancıoğlu özür dilemek zorunda kaldı ve "128 Milyar Doların doğru kullanılması halinde bu ve benzeri manzaraların oluşmayacağına dikkat çekmeyi amaçlarken Aylan bebeğin hala vicdanlarımıza ağır gelen, unutamadığımız görüntüsünü paylaştığım için vatandaşlarımızdan özür dilerim" ifadelerinin yer aldığı bir mesaj paylaştı. 

ALTUN: "AYLAN BEBEĞİN KATİLLERİNDEN EMİR ALANLARDAN BAŞKA NE BEKLENİR Kİ"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun skandal 'Aylan bebek' paylaşımına Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, paylaşımında, "İnsan olmak asgari düzeyde bir vicdan gerektirir. Vicdanı olmayanın siyasete ve topluma katacağı hiçbir şey yoktur. Aylan bebeğin ve milyonlarca mazlumun aziz hatırasını inciten vicdansızlığı telin ediyoruz. Aylan bebeğin katillerinden emir alanlardan başka ne beklenir ki?" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: AYIPTIR, GÜNAHTIR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aylan bebeğin cansız bedenini karanlık siyasetine alet edecek kadar süflileşen bir zihniyetin, ülkemize ve dünyamıza vereceği hiçbir iyilik ve güzellik yoktur. Yapmayın yazıktır, ayıptır, günahtır" dedi.

ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL: KİRLİ SİYASETE ALET

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de, "Masum bir yavrunun cansız bedenini kirli siyasetine alet edebilecek kadar alçalan zihniyete Rabbim fırsat vermesin. Aylan bebeğin ruhu, bu kötülüğü yenecek" ifadesini kullandı.

BAKAN ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK: VİCDANLARI KARA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise tepkisini, "Bir masum çocuğun cansız bedenini kirli ve seviyesiz siyaset anlayışlarına alet edebilecek kadar vicdanları kararmış. Siyaset bu değil, insanlık hiç değil" sözleriyle dile getirdi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK: KARANLIK ZİHNİYET

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "Vicdansızlık ve ayıp. Aylan bebeğin cansız bedenini böyle kullanmak ne büyük utanç. Utanma duygusu olana ömür boyu yeter. Nasıl karanlık bir zihniyet bu" dedi.

Sosyal medyadan tepki yağdı

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Avrupa'ya gitmek isterken bindikleri tekne batan ve 2 Eylül 2015 tarihinde cesedi Bodrum'da sahile vuran Aylan Kürdi bebeğin fotoğrafı Türkiye ve dünyada geniş yankı uyandırmış, vicdanları parçalamıştı. Kaftancıoğlu'nun siyasi kampanyasına bu fotoğrafı alet etmeye çalışmasına sosyal medyada da binlerce kişi tepki yağdırdı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@