banner163

CHP'de 130 vekilden 95'i Kılıçdaroğlu'na destek verdi... Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü hangi tarafta?

CHP'de gözler hafta sonu yapılacak 38. Olağan Kurultay'a çevrilmişken, CHP'nin 130 milletvekilinden 95'inden Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması geldi... Peki CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü hangi tarafta yer aldı? İşte yanıtı...

SİYASET 01.11.2023, 15:46 01.11.2023, 15:53
CHP'de 130 vekilden 95'i Kılıçdaroğlu'na destek verdi... Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü hangi tarafta?

CHP'de gözler hafta sonu yapılacak 38. Olağan Kurultay'a çevrildi.

CHP TBMM Grubu'nun 130 milletvekilinden 95'inin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceği yapılan açıklama ile belli oldu. 

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, CHP'li bir grup milletvekiliyle Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Akbulut, "Yenilenmenin, örgütümüzü güçlendirecek, güven bağımızı pekiştirecek ve sosyal demokratların birliğini koruyacak bir rotada ilerlemesi kaçınılmazdır. CHP, altı okuyla, programıyla, sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle mücadelesini sürdüren bir çizgidedir." diye konuştu.

Genel seçim sonuçlarını anımsatan Akbulut, sözlerini şöyle sürdürdü: " 

"Biz seçim sonuçlarını 'lider merkezli bir fırsat penceresi' olarak görmüyoruz. Seçim sonuçlarının faturasını sadece Cumhuriyet Halk Partimizin Genel Başkanına kesmenin adalet terazisinin şaşması ve seçim sonuçlarının sağlıklı analiz edilememesi olduğunu düşünüyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, yenilenme hamlesinin tüzük kurultayıyla sürdürüleceğinin işaretini de vermiştir. Önümüzdeki birinci hedef, 2019'da olduğu gibi Genel Başkanımızın önderliğinde görevlerini başarıyla sürdürerek halkçı belediyeciliği temsil eden yerel yönetimlerdeki hizmetlerimizi pekiştirmektir. Odak noktamız, yurdumuzun tüm il ve ilçelerinde partimize yeni belediyeler kazandırmaktır.

Birbirimizle kavga edecek zamanımız yok ama fikirlerimizin zenginliğiyle güçlenecek bir partimiz var. Yenilenme süreci ayrışarak değil birleşerek gerçekleşecektir. Bizler 95 milletvekili olarak tarihten gelen gücümüzle, Ulu Önder, Ebedi Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize miras bıraktığı partimizin yenilenme sürecinin Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde gerçekleşebileceğini görüyor; bilgisi, birikimi ve tecrübesiyle Sayın Kılıçdaroğlu liderliğindeki yenilenme sürecini sonuna kadar destekliyoruz." Hafta sonu CHP 38. Olağan Kurultayı'nın yapılacağını hatırlatan Akbulut, "CHP TBMM Grubu'nun 130 milletvekilinden 95'i olarak hafta sonu yapılacak 38. Olağan Kurultay'ımızda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme yönünde imzalarımızı verdik." dedi.

Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü de Kılıçdaroğlu'nun yanında yer aldı 

Yapılan açıklamaya CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de katılarak desteğini açıklarken, 95 milletvekili arasında CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in de olduğu öğrenildi. 

Jale Nur Süllü'den "değişimcilere" tepki: "Değişim diyerek neyi değiştireceğini tanımlayamayanlar..."

Jale Nu Süllü, basın toplantısı sonrası sosyal medyadan yaptığı paylaşımda da şu ifadelere yer verdi. 

"Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında biz Cumhuriyet Halk Partililer, Ata’mızın bize gösterdiği hedefler doğrultusunda yürüme kararlılığındayız. “Umutsuz durumlar yoktur; umutsuz insanlar vardır” anlayışıyla ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve toplumsal çöküşe karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Mücadelemizi sürdürürken de “değişim diyerek neyi değiştireceğini tanımlayamayanlarla”, “geçmişte yanlış yapıldı yorumlarında sorumluluğu olan kadrolarla” ve “Cumhuriyet Halk Partisi’ni dizayn etme hevesine kapılanlarla” partimizin savrulmasına izin vermeyeceğiz. Gerçek değişim ve dönüşümün gerçekleşmesi için güven, devlet adamı nosyonu, birikim ve deneyimin gerekliliğinin bilincindeyiz. Milletvekili arkadaşlarımızla umudu yeniden yeşerterek Genel Başkanımızın önderliğinde gerçek bir dönüşümü başlatma kararlılığımızı açıkladık.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@