CHP'de çalkantılı gün! Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin de CHP'den ihraç edildi

CHP'de çalkantılı gün! Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin de CHP'den ihraç edildi

SİYASET 14.06.2022, 18:58 14.06.2022, 19:07
CHP'de çalkantılı gün! Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin de CHP'den ihraç edildi

Bilecik Belediyesi'ndeki rüşvet soruşturması sebebi ile geçici olarak görevden alınan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, CHP'den ihraç edildi. 

Danışmanı rüşvet iddiasıyla yargılanıyor... Geçici süreyle görevden alınmıştı 

İçişleri Bakanlığı'nca Bilecik Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma nedeniyle CHP'li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştı. Yaşanan bu olayların ardından 17 Şubat günü CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Başkan Semih Şahin’in oy birliği ile ve ihraç talebi ile Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini açıklamıştı. CHP'de parti sorumluluğu, etik değerleri ve yerel yönetim ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen Semih Şahin, partisinden oyçokluğu ile ihraç edildi.

Semih Şahin'den ilk açıklama: Eşiyle birlikte gülerken fotoğraflarını paylaştı

Yaşanan bu olay ardından sosyal medya hesabından eşiyle birlikte gülerken bir fotoğraf karesi paylaşarak, "Biz gülümsemeye devam ediyoruz. Her şey çok güzel olacak halkım. Ben tüm Bilecik halkının belediye başkanıyım" ifadelerine yer verdi.

Tanju Özcan da kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi 

Öte yandan, bugün Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da Cumhuriyet Halk Partisi’nde kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çizgim hiç değişmedi bundan sonra da değişmez. Cumhuriyet Halk Partisi’nin üvey değil, öz evladıyım” demişti. 

Çanakkale'de CHP'li Çan Belediye Başkanı da rüşvetten yargılanıyor, görevden uzaklaştırıldı 

Çanakkale'de bugün ayrıca, rüşvet ve irtikap suçlamasıyla gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Çan Belediye Başkanı CHP'li Bülent Öz de İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırıldı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@