banner163

CHP'de gerilen ipler koptu! İmamoğlu'ndan "değişim şart" açıklaması geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tepkiler sürerken, Genel Başkan olmak isteyen Ekrem İmamoğlu'ndan ipleri koparan bir açıklama geldi...

SİYASET 07.06.2023, 15:52 07.06.2023, 15:58
CHP'de gerilen ipler koptu! İmamoğlu'ndan "değişim şart" açıklaması geldi

CHP'de yeni MYK'nın belirlenmesi ve Kurultay takviminin de açıklanması sonrasında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu bırakmak istemediği ve genel başkanlıktan istifa et çağrılarına kulak tıkadığı konuşuluyor. Ekrem İmamoğlu'nun değişim ve genel başkanlığı kendisine bırakma taleplerine de hayır cevabı verdiği konuşulan Kılıçdaroğlu'na karşı İmamoğlu'ndan ipleri koparan bir açıklama geldi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "9 yılda 3 kez cumhurbaşkanlığı seçimi kaybettik. Bu seçimden sonra da aynı şeyleri yapıp yol yürüme gafletine kapılamayız" dedi. İmamoğlu, "Değişim meselesi önemli. Değişimin bir kurul, heyet değişimi ile olmayacağını hepimiz biliriz. Değişim ihtiyacını ben tariflemiyorum, toplum istiyor. Kulak tıkayarak yol yürümek olmaz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 'Değişim' değerlendirmesinde bulunan İBB Başkanı İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Bir özeleştiri, bir muhasebe gerekiyor. Bunun yapılması gereken hassas alanlar vardır. 9 yılda 3 kez cumhurbaşkanlığı seçimi kaybettik. Bu seçimden sonra da aynı şeyleri yapıp yol yürüme gafletine kapılamayız. CHP, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli siyasi partisidir, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran siyasi partidir, çok partili döneme geçiş yapan siyasi partidir. Dolayısıyla CHP irtifa kaybedebilecek bir parti asla olamaz. En üst seviyede bu sürecin irdelenmesi şart.

Genel merkezinden, en ücradaki örgütüne kadar muhasebe şart. Siyasete girdiğimden beri toplumun beklentisini önde tutan bir süreç yaşadım. Bunu yaşamaya devam edeceğim. Her zaman milletimiz, ülkemiz, devletimiz her şeyin önünde durmuştur benim anlayışıma göre. Siyasi partilerin asla bir amaç olmadığı, bir hizmet aracı olduğunu defalarca dile getirmiştim. Ben bu felsefeyi temsil etme konusunda kararlıyım."

"KULAK TIKAYARAK YOL YÜRÜMEK OLMAZ"

"Değişim meselesi önemli. Çok önemli bir kavram. Geçen hafta yaptığım açıklamada çok net olarak güçlü bir değişimden bahsetmiştim ben. Topyekûn bir değişim, bir anlayış değişimi, köklü, detaylı bir değişim içeren kavramlar ifade etmiştim. Ben aynı yerde devam ediyorum. O değişim anlayışını en güçlü şekilde talep eder durumdayım. Yoksa değişimin bir kurul, heyet değişimi ile olmayacağını hepimiz biliriz. Değişim ihtiyacını ben tariflemiyorum, toplum istiyor. Kulak tıkayarak yol yürümek olmaz. Her kesimin ne istediğini anlamamız şart.

Ben o gün ne ifade ettiysem aynı yerde aynı duruşla yoluma devam ediyorum. Demokrasi de zaten onun için var. En ciddi anlamda değişimi tarifler, o yüzden demokrasi çok güzeldir. Hayatımızda olması gereken en önemli kavramın demokrasi olduğunu her zaman söyledim. Mesele bir makam ya da kurul meselesi değil."

Kılıçdaroğlu ile ne görüştü?

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüşmesi konusunda ise, "Bu duygu ve düşüncelerimi geniş kapsamlı kendisiyle paylaştım. İdeallerim uğruna her hususta görev almaktan asla çekinmem. Demokrasinin bir neferi olarak her kavrama dönük mücadeleyi en üst seviyede vereceğim. Konuştuğumuz şeyler bunlar, süreci takip ediyorum" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@