banner163

CHP Eskişehir İl Başkanlığına Emirdağlı aday... "Tarafsız olacağım, kadrolar gençleşecek"

CHP Eskişehir İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Avukat Talat Yalaz, aslen Emirdağlı olmasıyla da dikkatleri çekerken, açıklamalarında "tarafsız il başkanlığı" ve "kadroların gençleşmesi" vurgularında bulundu.

SİYASET 22.09.2023, 15:17 22.09.2023, 15:24
CHP Eskişehir İl Başkanlığına Emirdağlı aday... "Tarafsız olacağım, kadrolar gençleşecek"

CHP Eskişehir İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Avukat Talat Yalaz, aslen Emirdağlı olmasıyla da dikkatleri çekerken, açıklamalarında "tarafsız il başkanlığı" ve "kadroların gençleşmesi" vurgularında bulundu. 

"Kaybedecek zaman yok, önümüzde yerel seçimler var"

Avukat Talat Yalaz, "Cumhuriyetimiz son derece sıkıntılı bir süreçten geçiyor. İnsanlar geçinemez durumda, ekonomi çok kötü. Ama bence daha da önemlisi cumhuriyetimizin temel yapı taşları ve kuruluş felsefesi hiç olmadığı kadar büyük bir tehdit altında. Laikliğin en güzel örneğini veren bir ülke iken okullarında imamların görevlendirildiği bir eğitim politikası ile karşı karşıyayız. Eğitim sistemi, Atatürk ilke ve inkilaplarına dayalı devlet anlayışı ve ekonomik sistemimiz büyük bir sıkıntı içerisindedir. Daha birçok sıkıntı mevcut ve her birimiz bu sıkıntıların farkındayız. İşte Cumhuriyetimizin bu en sıkıntılı günlerinde bu onurlu göreve talip olmanın ne demek olduğunun bilincindeyim. Genel seçimler maalesef üzücü bir sonuçla tamamlandı. Seçim sonrası üyelerimizin motivasyonu çok düştü. Ama malum kaybedecek zaman yok. Önümüzde yerel seçimler var. Bu nedenle hızlı bir şekilde örgütün toparlanması ve önümüzde ki seçime motive olması gerekiyordu.  Bunun yolunun da geçmişten gelen hesaplaşmaları ve iç çekişmeleri bir kenara bırakmak olduğunu ve tüm örgütün birlikte destekleyeceği ve tarafsız bir il başkanının buna muvaffak olabileceğini düşündük. Son ana kadar da ortak adayla bu seçimlere gidebilmek adına adaylığımı açıklamadım. Ancak gelinen aşamada çeşitli sebeplerle bunun mümkün olmaması nedeniyle ve örgütümüzün takdiri ile adaylığımı açıklıyorum" dedi. 

"Kadroları yenileyelim gençleştirelim"

Talat Yalaz, "Seçim sonuçları göstermiştir ki partimiz için bir şeyler ters gitmektedir. Bu kanı artık tüm örgüte yayılmıştır. Bunun önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Tüzük değişimi demokratik ve çoğulcu bir anlayışla derhal gerçekleştirilmelidir. Ön seçim örgütlenmenin her kademesi itibariyle tek yöntem olarak belirlenmelidir. Örgüt dışlanmamalı ve kendisine alternatif örgütlenmeler ile itibarsızlaştırılmamalıdır. Örgüt her şeydir ve örgütü parti işleyişinde aktif kılmak çok önemlidir.  Gerçek değişim anlayış ve kurallarda ardından da kadrolarda olmalıdır. Gelin anlayışı değiştirelim. Kadroları yenileyelim gençleştirelim.   

"İl başkanı tarafsız olmalıdır"

Talat Yalaz, "İl başkanı tarafsız olmalıdır. Tarafsız olmayan bir il başkanının genel seçim sonuçlarının ve uzun yıllardır süregelen iç çekişmelerin yarattığı tahribatı düzeltme imkan ve ihtimali bulunamaz. Nitekim geçmişte ki örnekleri ile de bunun böyle olduğu açıktır. Tarafsız bir il başkanı olacağımı buradan samimiyetle taahhüt ediyorum. Gençlerimiz ve gençlik örgütlenmemiz çok önemli. Onları nitelik ve nicelik olarak geliştirmek ve desteklemek için adayım. Kadınlarımızın ve gençlerimizin örgütün en güçlü paydaşları olması için adayım. Emekçilerin haklarının en etkin şekilde savunulması için adayım. Emeklilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için en etkin şekilde mücadele vermek için adayım" diye konuştu.

"Kırsal ilçe örgütlerimiz kaderine terk edilmemeli"

Talat Yalaz, "Eskişehir Cumhuriyet Halk Partisinin kalesidir. Bu kaleye mevcut il binamız yeterli gelmemektedir. Eskişehir Cumhuriyet Halk Partisi il binasının merkez ilçeler ile kadın ve gençlik kollarımızın çalışması için gerekli fiziki yeterlilikte büyüklükte bulunması gerekmektedir. Göreve gelmem durumunda Eskişehir’in yeterli büyüklükte ve daha merkezi konumda bir il binasına sahip olması için ne gerekiyorsa yapacağım. Maalesef kırsal ilçe örgütlerimiz hak ettikleri desteği alamamaktadır. Bu durum da seçim sonuçlarını kırsal bölgeler nezdinde olumsuz olarak etkilemektedir. Kırsal ilçe örgütlerimizin kaderine terkedilmemesi ve onların maddi ve manevi desteklenmesi için adayım. Mustafa Kemal Atatürk diyor ki : ‘benim en önemli iki eserim vardır. Birisi Cumhuriyet birisi de Cumhuriyet Halk Partisidir.’ Cumhuriyet Halk Partisi var oldukça umut tükenmez. Biz bu ülkeyi kuran bir partiyiz. Ve kurtaracak olan da yine bizim partimizdir. Gençliğimin olanca ateşi ile bu ülkeye ve partime olan sevgim ve tüm aidiyetimle bu onurlu göreve talibim. Gelin birlikte umudu tekrar yeşertelim. Ben tüm şehirde terimin damlamadığı tek bir mahalle, tek bir sokak bırakmayacağımın sözünü veriyorum. Genç, dinamik, ilkelerinden ödün vermeyen ve tüm şehri kucaklayan bir ekiple huzurunuzda olacağım" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@