banner163

CHP'li Çakırözer'den emekliler için çağrı

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir'de emeklilerle bir araya geldi, çağrıda bulundu.

SİYASET 16.07.2023, 14:15 16.07.2023, 14:22
CHP'li Çakırözer'den emekliler için çağrı

CHP Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’de dinlediği emeklilerin iktidarın yüzde 25 zammına tepkili olduklarını belirterek, "Anadolu’nun her yerinde milyonlarca emekli şu anda 7 bin 500 lira emekli maaşına mahkum. Biz TBMM’de bu yüzde 25’lik zammın emeklilere yetmeyeceğini söyledik. Hatta bunun için önerge de verdik ama AKP-MHP birlikte reddettiler. Bu iktidar emekliyi yok sayıyor" dedi. 

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Arif Duru ve Tüm Emekliler Sendikası üyeleri ile görüşen Çakırözer emeklilerin taleplerini dinledi. 

Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, emeklilere yapılan yüzde 25’lik zammı yeterli bulmadıklarını belirterek, “Yüzde 25 zam sadaka olarak veriliyor. Biz buna karşıyız. Bu memlekette bedenen, fikren çalışarak, vergisini ödeyerek, emeklilik hakkını kazanarak gelmiş bir kesime bu yapılmış olan icraat arkadan vurulmuş bıçağa benzemektedir. Memur-emekli ayrımı yapılmaksızın eşit muamele yapılmalıdır” dedi. 

Tüm Emekliler Sedikası üyeleri de emekli maaşlarına yapılacak yüzde 25’lik zam oranını kabul etmediklerini dile getirirken, sendika üyeleri adına konuşan Ali Paşa Şanlı, “Ülkede insanca yaşanabilecek adaletli bir gelir dağılımının sağlanabilmesi için önce emeklilerin insanca yaşayabileceği bir maaş alması gerekiyor. Emekliler insanca yaşayabileceği bir maaş almadığı sürece ülkede adaletli gelir dağılımı sağlanmamış demektir" dedi. 

"İktidar milyonlarca emeklinin sesine kulak vermeli"

Emeklileri dinleyen CHP’li Utku Çakırözer de yaptığı açıklamada,  “Milyonlarca emeklinin sesine bu iktidar kulak vermedi. 7 bin 500 lira alan 6 milyon emekli maalesef bir kuruş dahi maaş zammı alamayacak. Diğer alabilenler ise sadece yüzde 25 zam alabilecek. Yüzde 100’ü geçen hayat pahalılığı karşısında bu yapılan ‘emekliye sen öl, sen yaşama’ demektir. Biz TBMM’de bu yüzde 25’lik zammın emeklilere yetmeyeceğini söyledik. Hatta bunun için önerge de verdik ama AKP ve MHP reddetti! Bu iktidar emekliyi yok sayıyor" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@