CHP'li Çakırözer'den esnaf için çağrı: Tam destek verilmeli

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de pandemi önlemleri kapsamında dükkanları kapatılan esnafı ziyaret etti. 

SİYASET 14.05.2021, 17:59
CHP'li Çakırözer'den esnaf için çağrı: Tam destek verilmeli

Eskişehir’de kapanmadan etkilenen farklı sektörlerdeki işletme sahipleri ile bu işletmelerde çalışanları ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Sadece Eskişehir’de değil, Türkiye’nin dört bir yanında on binlerce işletme sahibi, esnaf ve buralarda çalışan milyonlarca emekçimiz bayrama buruk girdi. Pandemiden, kapanmadan etkilenen esnafımızın kayıpları bir an önce karşılanmalı, esnafa ve emekçilerimize tam destek verilmeli” dedi. 

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de pandemi önlemleri kapsamında dükkanları kapatılan ve iş yapamayan çeşitli sektörlerdeki esnafı ziyaret ederek, bayramlarını kutladı, esnafın sıkıntılarını dinledi. Ziyaretleri sonrasında iktidara çağrıda bulunan CHP’li Çakırözer, “Pandemi döneminde Türkiye’de on binlerce kafe, lokanta, kahvehane kapalı kaldı. Bu mekanların işletmecileri, buralarda çalışanlar aylardır işsiz. Bunlardan bazıları iflas etti, kapanmak zorunda kaldı. Çalışanlar işsiz kaldı. Devletin mutlaka kapanan esnafa destek olması şart. Kapanma, önlemler sağlık için gerekli ama iş, aş, destek de gerekli. Esnafımızın kayıplarının telafisi için başta kira, elektrik, doğalgaz desteği tam verilmeli, borçların faizsiz en az bir yıl ertelenmesi gibi her türlü desteğin bir an önce açıklaması lazım” dedi. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@