banner163

CHP'li Çakırözer'den İYİ Parti'li Hatipoğlu'na cevap geldi!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun son açıklamaları sonrası CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'den de bir açıklama geldi...

SİYASET 09.08.2023, 17:38 09.08.2023, 17:46
CHP'li Çakırözer'den İYİ Parti'li Hatipoğlu'na cevap geldi!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun açıklamaları sonrasında, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Nebi Hatipoğlu arasında başlayana kavga ve gerginlik büyüyor. Eskişehir'de CHP ve İYİ Parti arasında artan gerilim bugünkü açıklamalarla şiddetlendi. 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun düzenlediği basın toplantısında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büşükerşen ile ilgili sözlerine yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi. 

"Büyük üzüntü ve şaşkınlıkla takip ediyorum"

Çakırözer, “İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Sayın Nebi Hatipoğlu’nun son dönemde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ve partimizi hedef alan açıklamalarını büyük üzüntü ve şaşkınlıkla takip ediyorum. Yılmaz Büyükerşen Eskişehirlilerin teveccühü, güveni ve sandıkta verdiği yetki ile yıllardır bu şehre hizmet vermektedir. Eskişehir’imiz bugün Yılmaz Büyükerşen ve Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarımızın sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmete sunduğu örnek çalışmalar sayesinde herkesin parmakla gösterdiği, görmeye geldiği, yaşamak istediği şehirlerden biridir" dedi. 

"Eskişehir'e ve Hatipoğlu'na bir fayda sağlamaz"

Çakırözer, "Kırsalından, kent merkezine yüzbinlerce Eskişehirli’ye hizmet için yıllarını vermiş bir Belediye Başkanını bu şekilde hedef almak, eleştirmek, küçümseyici açıklamalar yapmak siyasi nezaket sınırlarını aştığı gibi; ne Eskişehir’e, ne Eskişehirli’lere, ne de Sayın Hatipoğlu’na bir fayda sağlamaz. 
Bugün ülke olarak içinden geçtiğimiz bu süreçte konuşmamız gereken milyonların işsizlik, yoksulluk ve hayat pahalılığı karşısında verdiği geçim mücadelesidir.  Bu mücadelede hemşehrilerimize ve tüm yurttaşlara en büyük desteği iktidarın her türlü baskı ve engellemelerine rağmen, yine Millet İttifakı’nın belediye başkanları ve belediyeleri vermektedir. Şimdi başta Yılmaz Büyükerşen olmak üzere o başkanların bu şekilde yakışıksız biçimde hedef alınması iyi niyetle bağdaştırılamaz" diye konuştu. 

Çakırözer ayrıca, "Sadece mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki yol arkadaşlarım değil, aynı zamanda milyonların aydınlık geleceği için birlikte mücadele verdiğimiz İYİ Partili dostlarımız ve hatta partilisi, partisizi tüm Eskişehirliler Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’in bu şekilde haksızca hedef alınmasından rahatsızlık duymaktadır. Eskişehirlileri temsil eden Milletvekilleri olarak önceliğimiz emeklimizin, emekçimizin, çiftçimizin, esnafımızın, memurumuzun, öğrencilerimizin, girişimcimizin yediden yetmişe, kadın erkek tüm hemşehrilerimizin verdiği demokrasi ve insanca yaşama mücadelesidir. Bunun dışındaki tüm suni gündemlerin vatandaşlarımızın çektiği sıkıntıların aşılmasına katkı sağlamadığı açıktır" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@