CHP'li Jale Nur Süllü: Bu tebligat yığını ne!

Güllük Muhtarlığını ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü'den açıklama... "Bu tebligatlar acı tabloyu gösteriyor"

SİYASET 18.02.2021, 12:35
CHP'li Jale Nur Süllü: Bu tebligat yığını ne!

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, gerçekleştirdiği muhtar ziyaretleri kapsamında, Güllük Mahalle Muhtarı Tülay Çelt ile söyleşisi sonrasında sadece, bir muhtarlıkta biriken icra tebligatlarının, vatandaşların ekonomik sorunlarını anlamaya yeterli olduğunu söyledi.    

Güllük Mahalle Muhtarı Tülay Çelt’i ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, muhtarlara bırakılan yüzlerce tebligatın artık, dolaplara sığmadığını, işsizlik, düşük ücretler, yüksek enflasyona bir de küresel salgınının eklenmesiyle geçinemeyen vatandaşın günden güne borç batağı içine sürüklenişinin, en büyük göstergelerinden birinin muhtarlıklarda biriken icra dosyaları olduğunu söyledi.

“Muhtarımızın aktardığına göre, 5600 nüfuslu Güllük Mahallesi’ne haftada yaklaşık 300 icra tebligatı geliyormuş. Ayrıca sosyal yardım başvuruları da son bir yılda 4 katına çıkmış” diyen Süllü, tek bir mahalledeki bu sayıların acı bir tablo gösterdiğini söyledi. 

Güllük Mahalle Muhtarı Tülay Çelt “Geçen yıl haftada bir kez posta dağıtım personeli uğrayarak yaklaşık 120 tebligat mektubu bırakırken, bu yıl iki kez uğramaya başladı. Mahalleliye ulaşıp icra geldi demek, muhtar olarak, zorumuza gidiyor" dedi. “Ödeyecek durumum yok diyerek vatandaşların tebligatlarını almaya bile gelmediğini belirten muhtarımız, 2020 yılına ait bir çuval tebligatı imha etmek zorunda kaldığını ve yeni tebligatları koyacak yer bulamadığını aktardı” diyen Dr. Jale Nur Süllü, bu durumun vatandaşın gerçeklerini özetlediğini söyledi. 

Süllü, “Vatandaş yaşamını sürdürebilmek için, sürekli borçlanıyor. Vatandaşın sadece bankalara borcu, 830,6 milyar lira, bunun 688,6 milyar lirası tüketici kredilerinden 142 milyar lirası kredi kartlarından kaynaklanıyor.  Vatandaşın bankalara borcu 2020’de % 41 oranında artmış; ancak, ödeme gücü olmadığından borcunu da zamanında ödeyemiyor. 2020 yılı sonu itibariyle icra dairelerindeki dosya sayısı 23 milyona ulaşmış" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@