CHP'li Önder: Ben suya yüksek zam istedim, Özen kabul etmedi

ESKİ Genel Kurulu'nda CHP'li meclis üyesi Mustafa Önder'den dikkat çeken açıklama: Komisyonda ben suya daha yüksek zam yapılmasını istedim, Oğuzhan Özen kabul etmedi.

SİYASET 30.11.2021, 21:28 30.11.2021, 21:43
CHP'li Önder: Ben suya yüksek zam istedim, Özen kabul etmedi

Eskişehir'de, ESKİ Genel Kurulu toplantısında, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in 26 Kasım'daki "2021 yılı içinde toplu ulaşım ve içme-kullanma suyuna zam yapmayacağız" paylaşımı ve daha sonra Eskişehir'de su tarifesine 1 Ocak 2022'den itibaren yüzde 20 zam yapılması kararı verildiğinin ortaya çıkması ve sonrasında yaşanan tartışmalar da gündeme geldi...

Yılmaz Büyükerşen'in mazeretli olarak katılmadığı ESKİ Genel Kurulu'nda  tartışmaların odağındaki ilgili komisyonun CHP'li üyelerinden Mustafa Önder, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Önder yaptığı konuşmada "Yüzde 36 zam yapılmasını isteyen bendim" diyerek, AK Partili Orhan Durmuş'un "Mustafa Önder yüzde 36'lık zam yapılmasını istedi" açıklamasını doğrularken, ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen'in yüzde 20'lik fiyat güncellenmesi talelp ettiğini, kendisinin daha yüksek zam yapılması talebini kabul etmediğini söyledi. 

CHP'li Mustafa Önder: Daha yüksek zam yapılmasını ben istedim, Oğuzhan Özen kabul etmedi  

CHP'li Mustafa Önder, AK Partililerin açıklamalarını eleştirirken, "Komisyondaki görüşmelerde ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen'in talebi yüzde 20'lik güncelleme yapılmasıydı. Ben dedim, "Dolar 12'yi geçti, ekonominin hali ortada, yüzde 30-36 olsun' diye... Ama Oğuzhan Özen 'yüzde 20'de kalmalı' dedi. ESKİ yönetiminin yüzde 36 gibi bir talebi olmadı, daha yüksek zam yapılmasını ben istedim. ESKİ yöneticileri, çok cesurca 'Halkımızın belini bükemeyiz, yüzde 20 ile idare etmeliyiz' dediler. Ben de sonra kabul ettim" sözleri dikkat çekti. 

ESKİ Genel Kurulu'nda yaşanan diğer tartışmalar ve detaylar az sonra... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@