CHP'li Süllü ve Çakırözer, Bakan Koca ile görüştü 

CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir araya geldi... 

SİYASET 15.07.2021, 13:53
CHP'li Süllü ve Çakırözer, Bakan Koca ile görüştü 

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü, Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin ile birlikte SMA Tip 2 hastası olan Toprak Yavaş ve SMA hastası çocukların sorunlarını görüşmek üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir araya geldi.

SMA hastaları için görüşme 

Bakan Koca ile görüşen Çakırözer ve Süllü, görüşme sonrası yaptıkları açıklamada, Sağlık Bakanlığı ile ilaç şirketi arasında uzlaşmanın sağlanamaması nedeniyle yüzlerce çocuğun yaşama tutunmak için kampanyalar başlattığını söyleyerek, söz konusu ilaca ulaşılmasının sağlanmasını istediklerini belirtti. 

"Sayın Bakan Koca'ya ailelerin taleplerini ilettik"

Çakırözer ve Süllü yaptıkları ortak açıklamada, "Söz konusu ilaca Sağlık Bakanlığı onay vermediği için; yurtdışında tedavi görmek için başlatılan kampanyaların sayısı her geçen gün artıyor. Duyarlı vatandaşlarımız, sanatçılarımız, iş dünyası bu kampanyalara destek oluyor. Ama Toprak’ın hem de Türkiye’nin dört bir yanında tedavi bekleyen yüzlerce çocuk için ilaç firması ve Bakanlık arasında uzlaşının sağlanması gerekiyor. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri olarak Hatay Milletvekilimiz Av. Suzan Şahin eşliğinde, Sayın Bakanımızı ziyaret etti. Ailelerin taleplerini bir kez daha ilettik. 36 ülkede kullanımda olan bu ilacın Türkiye’de de devlet güvencesi altında kullanımı sağlanması gerektiğini belirttik” dedi.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@