CHP'li Utku Çakırözer'den teşekkür ve çağrı

Eskişehir'de orman yangını yaşanan Han ilçesindeki bölgeyi ziyaret eden ve yangınla mücadele eden ekiplere teşekkür eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer açıklamalarda bulundu.

SİYASET 20.09.2022, 14:54 21.09.2022, 17:46
CHP'li Utku Çakırözer'den teşekkür ve çağrı

Eskişehir’in Han ilçesine bağlı Akhisar Mahallesi’ndeki orman yangının ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, yagının kontrol altına alınması ve söndürülmesi için mücadele veren orman emekçilerine teşekkür etti. Orman işçilerinin Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yangınlarında yangınların söndürülmesi için olağanüstü mücadele verdiklerini aktaran Çakırözer, yagınların söndürülmesi için mücadele veren orman işçilerine kadro verilmesi çağrısında bulundu.

Çakırözer, “Orman işçilerimize yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ama yetmez! Çünkü Türkiye’nin dört bir yanında orman yangınlarında görev alan orman emekçilerimizin büyük bir bölümü mevsimlik işçi. Eskiden 6 ay çalışıyorlardı, sonra 10 aya çıkardılar ama hala 12 ay çalışamıyorlar. 2 ay işsiz kalıyorlar. Bu kabul edilemez. Artık ülkemiz bu mevsimlik işçi ayıbından kurturmalıyız! İktidarı, muhalefetiyle yeni yasama döneminde bu ayıbı bitirmeliyiz. Mevsimlik işçilerimizin 12 ay boyunca çalışmalarını ve emeğinin karşılığını almalarını sağlamayılız” dedi.

Yangın bölgesinde ekiplere teşekkür ziyareti

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Han’ın Akhisar Mahallesi’nde çıkan ve kontrol altına alınarak söndürülen orman yangının meydana geldiği bölgeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ile gerçekleştirdiği ziyaretlerde Çakırözer, Orman Bölge Müdürlüğü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, AFAD, jandarma ve AKUT ekiplerine yangının söndürülmesinde verdikleri mücadele için teşekkür etti. Akhisar Mahalle Muhtarı Feridun Çınar ile mahalle halkına da geçmiş olsun dileklerini ileten Çakırözer, “Eskişehirimizin Han ilçesi ve Afyon sınırındaki Akhisar ve Kıyır mahallelerinde çıkan orman yangını bölgesini ziyaret ettik. Orman işçilerimizin ve her kurumdan ekiplerin özverili mücadelesi sonrası yangın söndürüldü. Şimdi soğutma çalışmaları sürüyor. Orman emekçilerimiz, mühendisler, amirler bölgede üç gündür çalışmalarını sürdürüyor. Orman Bölge Müdürlüğümüze, Eskişehir Büyükşehir Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine, AFAD, AKUT, jandarma ekiplerine verdikleri mücadele için yürekten teşekkür ederim” dedi.

“Mevsimlik işçi konusu artık çözülmeli"

Çakırözer, bölgede gerçekleştirdiği incelemelerin ardından Eskişehir, Afyon ve Kütahya’dan bölgeye gelerek yangını söndüren geçici orman işçilerine kadro verilmesi çağrısında bulundu. Çakırözer, şunları söyledi: “Türkiye’nin dört bir yanında orman işçilerimiz orman yangınlarının söndürülmesi için olağanüstü mücadele veriyorlar. Orman işçilerimiz kilometrelerce hortum çekiyor, zehirlenme riskiyle, ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalarak yangınların söndürülmesi için çalışıyorlar. Onlara yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ama yetmez. Çünkü Türkiye’nin dört bir yanında orman yangınlarında görev alan orman emekçilerimizin büyük bir bölümü mevsimlik işçi. Eskiden 6 ay çalışıyorlardı, sonra 10 aya çıkardılar ama hala 12 ay çalışamıyorlar. 2 ay işsiz kalıyorlar, sonra tekrar alınıyorlar. Ortada büyük hak kayıpları oluyor. Bu kabul edilemez. Artık bu mevsimlik işçi ayıbından ülkemizin kurtulması lazım. İktidarı, muhalefetiyle yeni yasama döneminde artık bu işin çözülmesi lazım. Buradan Meclis’e de çağrıda bulunuyoruz; kanun ya da düzenleme nasıl yapılacaksa mevsimlik içilerimizi artık kadroya geçirilerim. 12 ay çalışsınlar, 12 ay emeğinin karşılığını hakkıyla alsınlar. Hem orman işçilerimize hem de diğer kurumlarda geçiçi işçi statüsünde çalıştırılan tüm işçilerimize hak ettikleri kadroları vermeliyiz.”

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@