Cihat Yaycı: Bölgede bir ABD üssü var, kurtlar puslu havayı sever!

ABD’nin “Millenium Challenge-2002” tatbikatını hatırlatan Yaycı: “Özellikle Gaziantep, Hatay, Kilis gibi illerimizde sığınmacı kampları bulunduğu gibi sığınmacı mahalleleri de bulunmaktadır. Bu durumun hem toplumsal psikolojik yapısı hem de güvenlik boyutları dikkatli değerlendirilmek durumundadır. Diğer yandan bölgede bir ABD üssü de bulunmaktadır. Kurtlar puslu havayı sever.” dedi.

SİYASET 07.02.2023, 17:12 07.02.2023, 17:20
Cihat Yaycı: Bölgede bir ABD üssü var, kurtlar puslu havayı sever!

Serbestiyet'in derleyip düzenlediği haberde; emekli tümamiral Cihat Yaycı, gazeteci Cüneyt Özdemir’in Youtube yayınına bağlanarak, ABD’nin deprem ve depremi ve arama kurtarma faaliyetlerindeki aksaklıkları kullanarak Türkiye’yi işgal edebileceğini ima etti.

ABD’nin “Millenium Challenge-2002” tatbikatını hatırlatan Yaycı şunları söyledi:

“Ülkemiz ne yazık ki Alp-Himalaya deprem kuşağında yer almaktadır. Böylesi bir jeolojik olguyu ülkemizin güvenlik ve acil durum politikalarından bağımsız düşünmek ya da ülkemizin maruz kaldığı veya kalabileceği dillendirilmiş planlı senaryo ve tehditleri de göz ardı etmek mümkün değildir.

Öyle ki benzer bir senaryo, 2002 yılında ABD tarafından ‘Bin Yılın Meydan Okuması’ ismiyle tatbikat maksatlı senaryolaştırılmıştır. Bu senaryo, 24 Temmuz 2002’de de 22 gün süren bir tatbikatta oynanmıştır.

Senaryoya göre; hedef ülke, bazı denizyollarını kontrol etmektedir. Bir ada ülkesiyle şiddetli sorunları vardır. Bu ülkede çok büyük bir deprem olur.

Sivil hükümet depremle mücadele edemez ve kaos durumunda ordu duruma el koyar. Uluslararası yardım çağrısı yapılır. ABD yardımlarının kendi askerleri tarafından yapılmasını şart koyar. Böylece ülkeye girmekte olan ABD askerlerinin miktar ve faaliyetlerinden kuşkulanan hedef ülke ordusuyla ABD ordusu arasında savaş çıkar ve ülke 96 saat içinde işgal edilir.

Associated Press’in iddiasına göre ise tatbikat senaryosunda hedef ülkenin Türkiye olduğu bilgisi haberleştirilmişti.

“Bölgede bir ABD üssü bulunmaktadır”

6 Şubat 2022 tarihinde Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır gibi illerini kapsayan bu depremin yaratabileceği askeri ve sosyal riskleri iyi değerlendirmeli ve analiz etmeliyiz.

Özellikle Gaziantep, Hatay, Kilis gibi illerimizde sığınmacı kampları bulunduğu gibi sığınmacı mahalleleri de bulunmaktadır. Bu durumun hem toplumsal psikolojik yapısı hem de güvenlik boyutları dikkatli değerlendirilmek durumundadır. Diğer yandan bölgede bir ABD üssü de bulunmaktadır.

“Kurtlar puslu havayı sever”

Böyle ortamların bu senaryoları uygulamak için Türkiye düşmanlarına fırsatlar sunabileceğini unutmamak lazımdır. Kurtlar puslu havayı sever. Türkiye’de arama kurtarma ve yardım faaliyetlerinde aksaklıklar var vs. deyip iç karışıklık çıkartmak isteyenler olabilir. Halkımızın ve devletimizin birlik ve beraberlik içinde herhangi bir kargaşa, karışıklık ve kaosa karşı uyanık olması, mahal vermemesi son derece önemlidir.

Böylesi büyük çaplı afetlerde iktidar-muhalefet ayrımı olmaksızın, devletimizin etrafında kenetlenmesi gereklidir. Zaman bu felaketten siyasi nemalanma zamanı değildir. Devlet ve millet hepimizindir.”

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@