Çizmelioğlu'ndan tepki: Sözde hukukun savunucusu!

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, AK Partili meclis üyeleri ile birlikte Tepebaşı Belediye Meclisi'nde yaşanan gerginlikle ilgili açıklama yaptı, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç'a da tepki gösterdi... 

SİYASET 02.06.2021, 17:13 02.06.2021, 17:21
Çizmelioğlu'ndan tepki: Sözde hukukun savunucusu!

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu ve AK Partili meclis üyeleri, Tepebaşı Belediye Meclisi toplantısında yaşanan talihsiz olayı kınamak amacıyla Belediye binası önünde bir basın açıklaması yaptı. Hakan Çizmelioğlu açıklamasında, "Meclis üyesi arkadaşlarımıza ağıza alınmayacak hoş olmayan hadsiz bir kelimeden dolayı, küfürden dolayı burdayız. Aslında söylenecek çok şey var ama.. Bu siyasetten öte insanlık suçudur, ahlak suçudur. Siyasetten öte meclisi de, Belediyenin meclisinde, özel hukukun olduğu yerde bu zamana kadar hiç yaşanmamış bir ahlak seviyesinde, tehditle yaşanmış olayı sizlerle paylaşmak istiyoruz" dedi. 

"Bu olayın savunuculuğu yapılamaz"

CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç'ın bugün konuyla ilgili yaptığı ve AK Partilileri eleştiren açıklamasına da tepki gösteren Çizmelioğlu, "Bu olayı, CHP meclis üyesi arkadaşların dahi özür dilemesine rağmen, hukukun her zaman savunucusu olduğunu, hukukun savunucusu olduğu kisvesi altına sığınan ilçe başkanı bu yaşanan olayı desteklediğini söylüyor. Ben buradan bu arkadaşımızı da maalesef ki esefle kınıyorum. Ne yaşanırsa yaşansın, ne konuşulursa konuşulsun, bu meclisin ahlakını bu meclisin samimiyetini bu şekilde darmadağın edemez. Darmadağan ettiği gibi de bu konunun hiçbir şekilde savunuculuğu yapılamaz. 

Çizmelioğlu, "Bu konu ile alakalı arkadaşlarımız Belediye Başkanı ile de görüşecek" diyerek, CHP'li meclis üyesinin bir an önce istifa etmesini istediklerini tekrarladı ve konunun hukuki zeminde de takipçisi olacaklarını söyledi. AK Parti Grup Baskan Vekili Mustafa Birsen de, yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulunarak, CHP'li meclis üyesinin istifasını istediklerini söyledi. 
 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@