Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Sözleşmeli personele kadro müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

SİYASET 28.11.2022, 21:56 28.11.2022, 22:33

Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından yaptığı açıklamada, kamudaki sözleşmelilere kadro düzenlemesinin ayrıntılarını paylaştı. Sözleşmelilerin kadroya geçişinde, 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacağını belirten Cumhurbaşkanı, "Ayrıca 1 yıl da aday memurluk süresi olacaktır. Sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir" dedi. Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebilecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Beştepe'deki toplantı 3 saat 45 dakika sürdü.

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

TERÖRLE MÜCADELE

"İstiklal Caddesi'nde meydana gelen saldırının hemen akabinde olayın faili ele geçirilirken, eylemle bağlantılı çok sayıda kişi yakalandı.

Terör saldırılarıyla verilen mesajı gayet iyi anlıyor ve yanıtını sahada veriyoruz.

Güney sınırlarımız boyunca yürüttüğümüz harekatlarla kayıp veren terör örgütü havan saldırılarıyla masumların kanını akıtarak kirli yüzünü gösterdi

Terör örgütünü son militanına kadar yok etme ahdimizi bir kez daha tekrarlıyoruz.

SURİYE'YE KARA HAREKATI HAZIRLIĞI

Binlerce kilometre öteden gelip her yeri yakıp yıkanlar Türkiye'nin hassasiyetine saygı göstermek zorunda. 

Vatan topraklarının ve insanlarımızın güvenliğini ilgilendiren adımları atarken kimseden izin almadığımız gibi kimseye de hesap vermeyiz.Hak hukuk diyenlerin kendi ülkelerindeki teröristlere ve terörist destekçilerine bakması gerekiyor.

İsim değişikliği oyunlarıyla tescilli terör örgütünü destekleyenlerin riyakarlıklarına tahammül etmek durumunda değiliz.

Artık ülkemizi boş tehditlerle siyasi, diplomatik, ekonomik, askeri alanda kendi çıkarlarına aykırı pozisyonlara zorlamaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Biz hiçbir yere yıkmak yok etmek için gitmedik, gitmeyiz. Sadece yaşatmak, inşa etmek için varız.

Hiç kimse Türkiye'nin güvenlik ve huzur çemberini genişletme amaçlı askeri operasyonundan rahatsız olmasın.

Teröristlerin kullanım süresi artık dolmuştur. Teröristleri o çok güvendikleri ülkeler de terör baronları da kurtaramayacak.

DÜZCE DEPREMİ

Ağır hasar aldığı tespit edilen 457 konutun yerine TOKİ tarafından yenileri süratle inşa edilecektir.

87 milyon lira acil yardım ödeneği kullanılmış, 11 bin hanenin hafif hasarının tamiri için destek sağlanması kararlaştırılmıştır.

KAMUDA SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO

Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk suresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir.

Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir.

Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi ise süreleri de dolmuş olacağı için doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecektir. Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor.

Kadro kapsamı dışında kalanlar sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli KİT personeli, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır.

Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyen personelin hakları görev süreleri sona erene kadar şahsa bağlı şekilde devam edecek, sonra kadroları kendiliğinden ilga olacaktır.

Kadroya geçen personel, kurumlar arası nakil hakkına 4 yılın sonunda kavuşacak.

EYT DÜZENLEMESİ

Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenlerle ilgili çalışmamızı en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Enflasyonun yılbaşından itibaren ciddi bir düşüş sürecine gireceği bir dönemin eşiğindeyiz.

ZİNCİR MARKETLERDEKİ FİYATLAR

Ortaya konan ithamlar yakından takip ediliyor. Ticaret Bakanlığımız, önümüzdeki günlerde yeni uygulamaları devreye alacaktır."

Detaylar az sonra... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@