banner163

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan döviz kuru mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, döviz kuru ve ekonomiyle ilgili açıklamalar...

SİYASET 06.12.2021, 13:02 06.12.2021, 13:09
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan döviz kuru mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2020 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüşmeleri başladı.

Bütçe görüşmelerinin ilk gününde TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un yöneteceği Genel Kurul oturumuna Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Başkanvekilleri Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da katıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, milletvekillerine 2022 bütçesi ve 2020 yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile ilgili bir sunum yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bütçe sunumunda, döviz kurundaki son durumu değerlendirdi.

"Kurlardaki hareketlenme sadece faize bağlanamaz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Son günlerdeki kur hareketleri, ekonominin gerçeklerine uygun değildir. Bu manipülasyon girişimlerinin bize olduğu kadar, bunu yönlendirenlere de giderek artan bir maliyeti vardır ve bu sınama, ekonomi üzerinden ülkemize sözde diz çöktürmek isteyenler için de sürdürülebilir değildir. Kurlarda yaşanan hareketlenme sadece faize bağlanamaz" diye konuştu.

"Türkiye ekonomisi, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde yıllık yüzde 7,4 büyümeyi başarmıştır"

Merkez Bankası'nın rezervlerine de değinen Oktay, "Son dönemde 35 milyar doların üzerinde bir artışla 126 milyar doları aştı.Türkiye ekonomisi, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde yıllık yüzde 7,4 büyümeyi başarmıştır. Böylece yılın ilk dokuz ayında yüzde 11,7 oranında büyüyerek oldukça güçlü bir görünüm sergiledi" dedi. 

"Vatandaşı enflasyonun etkilerine karşı koruyacağız"

Oktay, "Halihazırda ekonomik aktivitedeki dinamik ve canlı gidişat ile artan ihracat desteğiyle, yılın son çeyreğinde de yüksek bir büyüme performansı öngörülmektedir. 2021 yılının tamamında yüzde 10'u aşabilecek düzeyde bir büyüme oranı kaydetmeyi bekliyoruz. Orta Vadeli Program tahminlerine dayalı olarak, 2022 yılında istihdamın 2021 yılına göre 1 milyon 277 bin kişi artması, işsizlik oranın ise yüzde 12'ye gerilemesi beklenmektedir. Vatandaşı enflasyonun etkilerine karşı koruyacağız" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@