banner163

Danimarka'ya tepki yağıyor! Hakan Fidan sert konuştu: "Bu aşağılık eylemlere izin verilemez!"

Danimarka'da Kuran-ı Kerim'e ve İslam'a yönelik provokatif eylemlerin artması dünyada tepkiyle karşılandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da Danimarka Dışişleri Bakanını arayarak son girişimleri kınadı ve sert uyarılarda bulundu.

SİYASET 31.07.2023, 14:26 31.07.2023, 16:43
Danimarka'ya tepki yağıyor! Hakan Fidan sert konuştu: "Bu aşağılık eylemlere izin verilemez!"

Danimarka, son haftalarda İskandinav ülkelerinde gerçekleştirilen ve İslam dünyasında geniş protestolara neden olan Kuran-ı Kerim yakma ve benzeri eylemleri yasaklamayı planlıyor. Ancak buna rağmen ülkeden gelen haber ile skandallara bir yenisi daha eklendi. Ülke basını bugün 7 ayrı provokasyona imza atılacağını duyurdu. Danimarka'da İslam'a ve Kuran-ı Kerim'e yönelik girişimlerin artmasına Türkiye de sert tepki gösterdi. 

Hakan Fidan: Bu aşağılık eylemler kabul edilemez, bir an önce önleyin!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen ile telefondan görüşerek Kur’an'ı Kerim'e yönelik devam eden saldırıları kınadığını yineledi.
Bakan Fidan, Danimarkalı mevkidaşı Rasmussen ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Fidan’ın Danimarka’da kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden ve süreklilik kazanan alçak saldırıların kınadığı belirtildi.

Açıklamada, “Avrupa’daki İslam karşıtlığının alarm verici seviyeye ulaştığını, hatta bunun bir salgın haline gelmiş olduğunu vurgulayarak, ifade özgürlüğü adı altında söz konusu aşağılık eylemlere izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtmiştir. Bakan Fidan ayrıca, bu saldırıların önlenmesi için Danimarka hükümetinin derhal harekete geçmesini beklediğimizi de kaydetmiştir” ifadelerine yer verildi.
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@