Dilipak: Cumhurbaşkanı gereğini yapmalıdır

medyamidas.com'un "İstanbul Sözleşmesi'nde büyük değişiklik!" haberinin yankıları sürüyor... Gazeteci Abdurrahman Dilipak da, medyamidas.com'un haberiyle ilgili yorumlarda bulundu...

SİYASET 19.02.2021, 22:30 19.02.2021, 23:04
Dilipak: Cumhurbaşkanı gereğini yapmalıdır

medyamidas.com’un “İstanbul Sözleşmesi’nde büyük değişiklik!” haberinin yankıları sürüyor. Gazeteci Abdurrahman Dilipak da, medyamidas.com'un haberiyle ilgili yorumlarda bulundu... 

Türkiye’nin son yıllarda en çok tartıştığı konulardan biri olan İstanbul Sözleşmesi’nin TBMM’de kabul edilen metni ile Cumhurbaşkanlığına gönderilip daha sonra Resmi Gazete’de yayınlanan metni arasındaki farklılıklar olduğunu ve TBMM'de kabul edilen metinde değişiklikler yapıldığını medyamidas.com özel haberiyle kamuoyuna duyurmuştu. 

yeniakit.com.tr'nin özel yayınında "Ülke Gündemi" programında gazeteci Abdurrahman Dilipak da, medyamidas.com'un Türkiye'ye duyurduğu bu çok konuşulacak detaylarla ilgili yorumlarda bulundu. 

"Bu rezalete bir açıklık getirilmeli"

Dilipak, iki metin arasında farklılıklar bulunmasının bir yanlışlık olarak değerlendirilemeyeceğini savunarak, "Görülen o ki bir tercüme hatası filan da değil, sonradan bir müdahale söz konusudur. medyamidas.com'da çıkmış ve çok değerli bir çalışma yapılmış. Derhal TBMM Başkanı bu olaya el koymalıdır. Devlet Denetleme Kurulu soruşturma başlatmalıdır. Adalet Bakanlığı inceleme başlatmalıdır. Milletvekilleri başvurmalı, Anayasa Mahkemesi incelemelidir. Bu rezalete bir açıklık getirilmelidir" dedi.

"Meclis'in ve milletin iradesine müdahale söz konusu, Cumhurbaşkanı gereğini yapmalıdır"

Dilipak, TBMM'de kabul edilen bir sözleme metni ile Resmi Gazete'de yayınlanan metnin farklı olmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, "Hiç kimsenin Meclis iradesine böyle bir müdahale etme hakkı yoktur. Meclis'e ve milletin iradesine bir müdahale söz konusu olduğu görülmektedir. Resmi Gazete'nin de bu durumu hemen araştırması gerekir. Bu durum görmezden gelinemeyecek çok büyük bir skandaldır. Cumhurbaşkanlığının gereğini yapması gerekir" dedi. 

İnternet üzerinden yapılan canlı yayında, medyamidas.com'un yaptığı araştırma sonucu değişikliklerle ilgili oluşturduğu görüntüleri yorumlayan Dilipak, "Belki başka yasalarda da o karanlık el başka manipülasyonlar yapmış olabilir. Bundan sonra da bu tür sözleşmeler Meclis'e gelirken çok detaylı incelenmesi gerekiyor. Meclis'in haysiyeti söz konusudur. Çözüm için tüm partiler harekete geçmelidir" diye konuştu. 

"İstanbul Sözleşmesi'nde büyük değişiklik!" haberimizi ve tüm detayları okumak için tıklayın... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@