Disney Plus'a tepki yağıyor! AK Parti'den sert açıklama

Ermeni lobisinin baskıları sonrası "Atatürk" dizisini yayınlamama kararı alan Disney Plus'a tepki yağıyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sert bir açıklama ile tepki gösterdi, "Bu tutum, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine ve milletimize saygısızlıktır" dedi.

SİYASET 01.08.2023, 21:39 03.08.2023, 16:02
Disney Plus'a tepki yağıyor! AK Parti'den sert açıklama

ABD merkezli dijital yayın platform Disney+, kendi çektiği "Atatürk" dizisinin lansmanını uzun süredir yapıyordu. Söz konusu dizinin duyurulması sonrasında özellikle ABD'de bazı Ermeni lobileri tarafından dizinin yayından kaldırılması için iğrenç bir kampanya başlatılmıştı. Bazı Ermeni örgütlerinin sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda Mustafa Kemal Atatürk'e hakaretler edilirken, dizinin iptal edilmesi isteniyordu. 

Ermeni lobilerinin bu aşağılık kampanyaları ve baskıları sonrasında Disney Plus'un diziyi yayınlamaktan vazgeçtiği gündeme gelirken, alınan bu karar büyük tepki topladı. Disney Plus'a sosyal medyada tepki mesajları yağıyor. 

Skandal bir karar imza atan Disney Plus'a AK Parti'den de sert tepki geldi. 

Çelik: "Bu şebekelerin faaliyetleri, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti karşısında hiç hükmündedir. Bu şebekelere boyun eğenler utansın…"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada, "Amerika merkezli bir Dizi/Film platformunun Ermeni lobisinin baskısına boyun eğerek “Atatürk” dizisini yayınlamadan yayından kaldırması utanç vericidir. Söz konusu platformun bu tutumu, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine ve milletimize saygısızlıktır. Daha önce çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz gibi ABD’deki bu sözde soykırım şebekesi, tarihi olayları yalan siyasetine alet etmektedir. Bu lobinin yegane amacı, defalarca görüldüğü üzere Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine de mani olmaktır" dedi. Çelik, "Bu şebekelerin faaliyetleri, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti karşısında hiç hükmündedir. Bu şebekelere boyun eğenler utansın…" diye konuştu. 

Öte yandan bazı haber sitelerinde, Disney Plus'ın yayınlamama kararı aldığı dizinin sadece Türkiye'de ve FOX TV tarafından yayınlanacağı iddia edildi. 

Ermeni lobilerinin baskıları sonrasında alındığı iddia edilen skandal karara tepkiler devam ediyor. 

RTÜK'ten açıklama: Savunması istenecek ve inceleme başlatılacak 

Konuyla ilgili RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den de bir açıklama geldi. Şahin yaptığı açıklamada, "Disney+” isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan “Atatürk” dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir. Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir. Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır. Kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@