Donald Trump projesi için 1 milyar dolar topladı

Trump Medya ve Teknoloji Grubu, önümüzdeki yılın başlarında Truth Social adlı bir sosyal medya uygulamasını başlatmak için çalışıyor.

SİYASET 07.12.2021, 12:10 07.12.2021, 13:24
Donald Trump projesi için 1 milyar dolar topladı

ABD seçimlerinde Joe Biden karşısında yenilgi alan Donald Trump, sosyal medya hesaplarındaki "kışkırtıcı" paylaşımlar sebebi ile Facebook, Instagram ve Twitter'dan men edilmişti. Ardından Donald Trump kendisine yöneltilen bu sansürlerden dolayı yeni bir sosyal medya kuracağını ifade etti.

Donald Trump'ın yeni sosyal medya şirketi, borsalarda listelenmeden önce yatırımcılardan 1 milyar dolar değerindeki bir yatırım projesine imza attı. Trump Medya ve Teknoloji Grubu şirketi, Truth Social ismi ile sosyal medya uygulamasını hazırlamak için çalışıyor. 

Donald Trump seçimlerden sonra kendi seçmenlerinin Kongre Binasını işgal etmesinden bu yana Facebook ve Twitter'da yasaklı.

Trump Medya ve Teknoloji Grubu şirketi kimlerle ortak oldu? 

Trump Medya ve Teknoloji Grubu şirketi, yeni kurulacak olan sosyal mecra için projede özel amaçlı satın alma şirketi Spac ve Digital World Acquisition ile ortak oldu. 

Ayrıca yayınlanan raporlara göre Donald Trump'ın sosyal medya projesinin değeri 4 milyar dolara ulaşıyor. 

Uzmanlar, eski ABD başkanı Trump'ın görevde kaldığı sürede ortaya çıkan olumsuz olaylara rağmen mali destek alma yeteneğinin altını çiziyor. Bu durumun gelecek seçimde aday olacağını ısrarla vurgu yapan Trump için önemli bir avantaj olduğu da ifade ediliyor. 

Donald Trump neden sosyal medyadan yasaklandı?

Donald Trump'ın seçimi kaybetmesinden sonra ortaya çıkan 6 Ocak olayları Trump için kaçınılmaz bir son oldu. 6 Ocak'ta Washington DC'deki Trump destekçilerinin çıkartmış olduğu olaylar ve Kongre Binasının işgal edilmesi, sosyal medyaları harekete geçirdi. Trump'ın şiddete ilham verdiği ve bu ilhamın önünün kesilmesi amacı ile Trump, dünyanın en büyük ve en etkili sosyal mecraları olan Twitter ve Facebook'tan men edildi. 

Trump ise 6 Ocak'ta yaşanan olayların abartılmaması gerektiğini vurguladı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@