banner163

DP İl Başkanı Özcan: 14 Mayıs 1950 ruhuyla... 

Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan, Demokrat Parti'nin iktidara geldiği 14 Mayıs 1950 genel seçimlerinin yıldönümü ile ilgili bir mesaj yayınladı... 

SİYASET 13.05.2021, 17:29
DP İl Başkanı Özcan: 14 Mayıs 1950 ruhuyla... 

Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan, Demokrat Parti'nin iktidara geldiği 14 Mayıs 1950 genel seçimlerinin yıldönümü ile ilgili yayınladığı mesajda, "14 Mayıs 1950 Türk siyasi hayatında, tek adam ve tek partiye karşı hürriyet ve demokrasi talebi ile vücud bulan millet hareketinin, iktidara geldiği tarihdir. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu aziz önder Mustafa Kemal Atatürk sonrası, Cumhuriyetimizi yöneten Milli Şef ve tek  Parti Komserlerinin isdibdadına karşı  büyük Türk Milletinin Demokrasi İhtilalini gerçekleştirerek milli iradenin tescil edildiği  tarihdir. Demokrat Parti'nin şahsiyetine, büyük  Türk Milletinin hizmetkarlığı ruh vermiştir. Bu ruh  da sadece Türk Milletine hizmet etmiştir. Bugünleri yaşayınca 10 Yıl iktidarda kalan Demokrat Parti'nin mazisini köpek davası, bebek davası ve altınlarla kaçarken yakalandı, yalanları ile  kirletmeye teşebbüs edenleri tekrar tekrar lanetliyorum" dedi. 

Özcan, "Demokrat Parti dün olduğu gibi  bugün de milletimizin hizmetkarıdır. Kurucumuz ve ebedi genel başkanımız merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının manevi mirası ve vasiyeti Demokrat Parti teminatı altındadır. Demokrat Parti'yi terk ederek Belediye ve İktidar treninin lüks vagonlarında seyahat edenlerin Adnan Menderes'in manevi mirasına talip olmaları utanç vericidir. Aksine Demokrat Parti ruhuna sahip olanlar iktidar ve güç önünde eğilmemiş darbelere ve anti demokratik eylemlere karşı Türk Milletinin hürriyet ve demokrasi mücadelesinin önderi olmuşlardır. Dün  olduğu gibi bugün de Cumhuriyet rejiminin tek kişi ve tek parti  altında toplanmasına karşı demokrasi ve hürriyet mücadesi veriyoruz. Ebediyete göçen eden, Genel Başkanımız Adnan Menderes, Celal Bayar, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan ve arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun" diye konuştu. 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@