EMEP'ten Büyükerşen'e tepki, Eskişehir'e çağrı! "Ulaşım zammını geri aldırabiliriz"

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım ücretlerine yaptığı yüzde 70'lik zamla ilgili bir tepki ve çağrı da Emek Partisi'nden geldi...

SİYASET 23.03.2022, 13:54 23.03.2022, 14:06
EMEP'ten Büyükerşen'e tepki, Eskişehir'e çağrı! "Ulaşım zammını geri aldırabiliriz"

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Eskişehir'de toplu ulaşım ücretlerine zam kararı ile ilgili tartışmalar ve tepkiler sürüyor... 

"Belediyelerin kendilerini çaresizmiş gibi gösterip yaptığı bu zamlar kabul edilemez"

Karara bir tepki de Emek Partisi Eskişehir İl Yönetimi'nden geldi. Emek Partisi adına açıklamada bulunan Heval Yıldız Karasu, "Çarşı, pazar, kiralar, faturalar üst üste zamlandı. Pahalılık şahlandı. Borçlardan, parasızlıktan, işsizlikten boğulurken geçtiğimiz günlerde yeni bir fahiş zam haberi daha aldık. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamayla; artan maliyetler nedeniyle 20 Mart Pazar günü itibariyle ulaşıma zam yapılacağını tam biletin 3,5 liradan 6 liraya, öğrenci biletinin ise 2 liradan 3,5 liraya çıkarıldığını açıkladı. Belediyelerin kendilerini çaresizmiş gibi gösterip yaptığı, krizin yükünü halkın sırtına yükleme anlamına gelen bu yüzde 75’e varan ulaşım zamları kabul edilemez" dedi. 

"Eskişehir gibi duraklar arası mesafelerinin bu kadar kısa olduğu bir şehirde fahiş zam"

Karasu, "Akaryakıta da diğer tüketim mallarına da yapılan zamların sorumlusu emekçi halk değildir. Zaten geçinmek iyiden iyiye zorlaşmışken, bu zamlar ile başta öğrenciler, gençler, kadınlar olmak üzere tüm halkın yaşamı daha da zorlaşacaktır. Özellikle Eskişehir gibi duraklar arası mesafelerinin bu kadar kısa olduğu bir şehirde yapılan fahiş zam, ulaşım politikalarının halkın yararı gözetilerek değil, kâr amacı gözetilerek belirlendiğini göstermektedir" dedi. 

"Eskişehir'deki tüm işçi ve emekçileri 'Ulaşıma yapılan zam geri çekilsin’ talebinde birleşmeye çağırıyoruz"

Karasu, tüm işçi ve emekçileri Eskişehir’de toplu taşımaya yapılan bu zamma dur demeye çağırdıklarını ifade ederek, "Ulaşım, su gibi hizmetlerin belediye tarafından kâr amacı güdülmeden sağlanmasını talep ediyoruz. Eskişehir’de yaşayan tüm işçi ve emekçileri ‘Ulaşıma yapılan zam geri çekilsin’ talebi etrafında birleşmeye ve insanca yaşam koşulları için sesini daha gür biçimde çıkarmaya çağırıyoruz" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@