banner163

Emine Nur Günay da katıldı

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay da AK Partili gençlere katıldı, sokak sokak dolaştılar...

SİYASET 31.01.2021, 23:27 01.02.2021, 17:23
Emine Nur Günay da katıldı

Eskişehir'de sokağa çıkma kısıtlamasında AK Parti Eskişehir'in Gençlik Kollarının üyeleri Odunpazarı ve Tepebaşı'nda sokak hayvanlarını besledi.

Milletvekili Günay da katıldı

AK Partili gençlere, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay da katıldı, sokak sokak dolaşıp sokak hayvanlarını beslediler... 

AK Parti Gençlik Kollarının üyeleri ile yaptıkları çalışmayı sosyal medyadan paylaşan Emine Nur Günay, "Soğuk günlerde Eskişehir'in her köşesinde sokak hayvanlarının yanında olan, ihtiyaçlarını karşılayan gençlerimizle birlikte can dostlarımızı ziyaret ettik, onlarla ilgilendik. Emekleri için AK Parti Eskişehir Gençlik Kolları, AK Parti Odunpazarı Gençlik Kolları ve AK Parti Tepebaşı Gençlik Kolları'na teşekkür ederim" dedi. 

Köpekleri, kedileri, kuşları beslediler 

Sokak köpekleri ve kedileri dışında Çukurçarşı'da güvencinleri de besleyen Emine Nur Günay, "Çukur Çarşı Meydanı’nda gençlerimiz ile kuşlara yem verdik, özgürlüğe kanatlanmalarına tanık olduk. Her zaman can doslarımızın yanında olan gençlerimize teşekkürler" dedi. 


AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, AK Parti İl Gençlik, Odunpazarı İlçe Gençlik ve Tepebaşı İlçe Gençlik Kolları ile birlikte belirli noktalarda kedi, köpek ve kuş mamaları dağıttı. Günay “Soğuk günlerde Eskişehir’in her köşesinde sokak hayvanlarının yanında olan, ihtiyaçlarını karşılayan gençlerimizle birlikte ‘Can Dostlarımızı’ ziyaret ettik, onlarla ilgilendik.” Şeklinde açıklamada bulundu. Günay’a İl Gençlik Kolları Başkanı Musab Tayyip Altınkaynak, Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanı Yasin Sarı, Tepebaşı Gençlik Kolları Başkanı  Kerim Furkan Aksın ve teşkilat üyeleri eşlik etti.

HER CAN İÇİN YAPILACAK BİR ŞEY VAR
Günay “Soğuk kış günlerinde her tür sokak hayvanı için yapabileceğimiz bir şeyler var. Aslında yalnız soğuk kış aylarında değil, her mevsim onlar için kapımızın önüne bir kap su ve yemek bırakabiliriz. Sofranızdan artan yemeklerinizi sevimli dostlarımızla paylaşabilir veya mama verebilirsiniz. Soğuk günlerde artık yemeklerin ve suyun donmamasına dikkat edelim. Her açıdan yardıma muhtaç bir şekilde gördüğünüzde yetkililere haber verebilirsiniz. Hayvanların sağlığı ve güvenliği ile ücretsiz olarak ilgilenen kurumlar aracılığıyla birçok sokak hayvanına yardımcı olabilirsiniz. Sokak hayvanları için yiyecekten sonraki en büyük ihtiyaç barınmadır. Evinizde bulunan ve kullanma gereksinimi duymadığınız eşyalardan sokak hayvanları için kulübeler yapabilirsiniz. Komşularınızla birlikte hareket ederek ev ya da apartmanınızın bahçesinde uygun bir yer bulabilir ve buraya küçük kulübeler kurabilirsiniz. Bu sayede minik dostlarımızı olumsuz hava şartlarından koruyabilirsiniz. Sokak hayvanları denildiğinde aklımıza genellikle kediler ve köpekler gelse de kuşları da unutulmayalım. Camlarınızın önüne bir kap su ve kuşlar için yiyecekler koyalım. Soğuktan korunmak için araçların motor bölümlerine giren kedi veya köpek olup olmadığını kontrol edelim. Bir can kurtarmanın sevabını alalım, mutluluğunu yaşayalım" diye konuştu. 

‘HAYDİ’ UYGULAMASINI BEN DE İNDİRDİM, SİZ DE İNDİRİN 
Günay “Tüm hemşerilerimden HAYDİ uygulamasını indirmelerini ve aktif kullanmalarını rica ediyorum. İçişleri Bakanlığınca çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek ve bu konuda duyarlılığı artırmak amacıyla  hayata geçirilen Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) mobil ihbar uygulaması devreye girdi. 1 Ağustos 2020 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı'nca 81 ilde Çevre, Doğa ve Hayvanları koruma Şube Müdürlüğü kuruldu. Uygulamayı Ocak 2021 tarihi itibari ile uygulamayı indiren kişi sayısı 66 bine yaklaştı. Ben de indirdim. HAYDİ uygulaması hakkında çevremizi bilgilendirelim, farkındalık oluşturalım" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@