Emine Nur Günay'dan URAYSİM çağrısı: Sadece şehir meselesi değil ülke meselesi

"Rail Industry Show - Demiryolu Endüstrisi Altyapı ve Teknolojileri Fuarı ve Zirvesi"nin açılış töreninde konuşan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay'dan URAYSİM çağrısı...

SİYASET 10.05.2022, 16:56 11.05.2022, 18:57

Eskişehir'de 12 Mayıs'a kadar sürecek "Rail Industry Show; Demiryolu Endüstrisi Altyapı ve Teknolojileri Fuarı ve Zirvesi"nin açılış töreni yapıldı.

Eskişehir'de ETO ve TÜYAP Fuar Merkezi'nde "Rail Industry Show; Demiryolu Endüstrisi Altyapı ve Teknolojileri Fuarı ve Zirvesi" başladı. Açılışa AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof.Dr. Nabi Avcı ve Prof.Dr. Emine Nur Günay, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, ETO Başkanı Metin Güler, EOSB Başkanı Nadir Küpeli, ESTÜ Rektörü Pof.Dr. Tuncay Döğeroğlu, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve birçok isim katıldı. 

Prof.Dr. Emine Nur Günay'dan URAYSİM için çağrı: URAYSİM gibi projelere sahip çıkmamız gerekiyor

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay açılışta yaptığı konuşmada, Eskişehir'in üretim ve ulaşım ağları bakımından bir merkez olduğunun altını çizdi.

Demir yollarının hem ülke hem de bölge meselesi olduğuna anlatan Günay, "Hükümetimizin hedefi 25 bin kilometrelik demir yolu. Bunu bir an önce gerçekleştirmemiz gerekiyor. Yolcu taşımacılığında ve ticari taşımacılıkta henüz demir yolunun payı çok az. Öncelikle bunu artıracağız. Ar-Ge'ye önem vermemiz gerekiyor. Teknolojik gelişmeleri takip edip, hatta öncüsü olmamız gerekiyor. Bu sadece bir şehir meselesi değil, ülke meselesi. Aynı zamanda bölgede de bir üs olacağımızdan eminim. URAYSİM gibi projelere sahip çıkmamız gerekiyor. Bütün bu güzel projelere hep birlikte el verelim. Şehrimizi ve ülkemizi birkaç adım daha rekabet gücünü artırarak öne geçirelim" diye konuştu. 

Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin öncülüğünde başlanan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteklediği, Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi'nin kurulması için çalışmalar sürüyor. Ancak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin projenin iptali için dava açması kamuoyunda büyük tartışmalar yaratmıştı. Binlerce kişiye istihdam olanağı sağlanacağı ve Türkiye'de tek, dnyada sayılı olacak merkez ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davada son olarak yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. 

Prof.Dr. Nabi Avcı'dan gündeme damga vuracak konuşma! Büyükerşen'in gözlerinin içine baka baka anlattı... (Detaylar için tıklayın)


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@