Emine Nur Günay o göreve yeniden seçildi

AK Parti Eskişehir milletvekili Günay, Avrupa Konseyi'ndeki görevine yeniden seçildi...

SİYASET 27.01.2021, 10:00 27.01.2021, 14:12
Emine Nur Günay o göreve yeniden seçildi

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Prof. Dr. Emine Nur Günay, Avrupa Konseyi Kuzey-Güney Merkezi’ne Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi temsilcisi olarak tekrar seçildi. Günay konu ile alakalı, ‘’Avrupa Konseyi Kuzey-Güney Merkezi’ne AKPM temsilcisi olarak tekrar seçildim. Avrupa Konseyi’nin temel ilkelerinin sürdürülebilir kalkınma hedefleri bağlamında Avrupa kıtasının ötesine yaygınlaşmasını hedefleyen çalışmalara odaklanan Kuzey-Güney Merkezi’nde görevime devam ediyorum. Sosyal İşler Komitesinde yapılan seçimde tekrar seçilmek gurur verici, bana güvendikleri için değerli parlamenterlere teşekkür ediyorum.’’ şeklinde açıklamada bulundu.

Kuzey ve güney ülkeleri arasında diyalog ve sürdürülebilir kalkınma

Kuzey-Güney Merkezi, tüm dünya insanları için adil, dengeli ve sürdürülebilir kalkınmayı, demokrasi ve insan hakları değerleri çerçevesinde Kuzey ve Güney arasında dinamik diyaloğu sağlamayı amaçlıyor.

Kovid-19 ayrımı derinleştirdi

Kovid-19 Pandemisi nedeniyle kuzey ve güney ülkeleri arasındaki ayrımın derinleştiğine dikkat çeken Prof. Dr. Günay, ‘’Kuzey ve Güney arasındaki ekonomik ve sosyal dengesizliği azaltmak ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini yakalamak üzerine çalışırken Kovid-19 virüsü ile dengeler değişti, Avrupa salgının merkez üssü haline gelirken, kuzey-güney aksındaki ayrımı derinleştirdi. Kovid-19 pandemisine karşı mücadelede KG Merkezinin önemli bir rolü olabilir. Aşı arzının ülkeler arası adil dağılımı önümüzdeki dönemin önemli bir konusu olacak. Merkez ile AKPM arasında köprü olmaya çalışacak ve etkin projeler uygulanmasında elimden gelen desteği vereceğim.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@