Emine Nur Günay: Şehrimize değer katıyor

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay . Eskişehir Yapı Fuarı’nı ziyaret etti...

SİYASET 29.11.2021, 11:55 29.11.2021, 16:33
Emine Nur Günay: Şehrimize değer katıyor

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen 2. Eskişehir Yapı Fuarı’nı ziyaret etti.

Prof. Dr. Günay yaptığı açıklamada ‘’ ETO TÜYAP Fuar Merkezi’ndeki Eskişehir 2. Yapı Fuarı'nı ziyaret ettik. Şehrimize katma değer katan Fuar için Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü’ nün şahsında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Milletvekili Günay, bu tür etkinliklerin Eskişehir'in ekonomosinin gelişmesine katkı sağladığını belirterek, "En son teknolojiyle üretilmiş, çevreye duyarlı yapılar için gerekli her tür yapı malzemeleri, tesisat, ısıtma, soğutma, havalandırma, doğalgaz ve teknolojilerini kapsayan 2. Yapı Fuar’a katılan firmalarımızı ziyaret ettik, bilgi aldık. Bu tarz etkinlikler hem üreticilerimiz için hem de şehrimiz için önemli etkinlikler. Buradaki ticari hareketlilik şehrimiz ekonomisinin gelişimine de katkı sunuyor" ifadelerini kullandı.

"25 binden fazla katılımcı bekleniyor"

Prof. Dr. Emine Nur Günay ayrıca, bu yıl 25 binden fazla karılımcının beklendiğini ifade ederek "Fuar katılımcılarına baktığımızda bölgemizden yine bir çok firmanın katıldığını görebiliyoruz. Pandemi öncesi Kasım 2019'da ilki gerçekleştirilen Eskişehir Yapı Fuarı, 21 binden fazla profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yaparak ve sektörün ticari hacmine katkı sağlayarak önemli bir buluşma noktası olmuş, %95 katılımcı, %89 ziyaretçi memnuniyetiyle sona ermişti. Bu sene 25.000’den fazla katılımcı bekleniyor. Umarım hem katılımcı sayısında hem de memnuniyet oranlarında 2019’u da geride bırakacak’’ dedi. 

12 ülkden ziyaretçiler Eskişehir'de buluşuyor

Prof. Dr. Günay, ‘’Yapı Fuarı’nda 70 firma ve temsilciliği ile 12 ülkeden 200’ün üzerinde iş insanı bir araya geldi, ihracat bağlantıları kuruldu. Bu bağlantılar ülkemiz ekonomisi ve geleceği için çok önemli. İhracat bizler için öncelikli bir konu. İhracatın teşvik edilmesi, üreticilerimizin ürünlerini tüm dünyaya tanıtabilmesi için bu etkinlikler çok önemli birer fırsat.’’ Şeklinde konuştu.


 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@