banner163

Emine Nur Günay: Somut delil olmadan Türkiye suçlanamaz

Irak'ın Dohuk bölgesinde yaşanan saldırı ile ilgili AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Prof.Dr. Emine Nur Günay'dan da önemli bir açıklama geldi.

SİYASET 21.07.2022, 09:39 21.07.2022, 09:50
Emine Nur Günay: Somut delil olmadan Türkiye suçlanamaz

Irak'ın Dohuk bölgesinde sivillerin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili Irak'tan Türkiye'yi suçlayan açıklama gelirken, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklama ile bu iddiayı kesin bir dille yalanladı ve "Saldırının terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilmektedir" denildi, PKK'yı işaret etti. 

Saldırı ile ilgili AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Prof.Dr. Emine Nur Günay'dan da önemli bir açıklama geldi. 

"Somut delil olmadan Irak Dohuk’taki saldırı için Türkiye’yi suçlayanları ve provoke edenleri şiddetle kınıyorum"

Emine Nur Günay, sosyal medyadan Türkçe ve İngilizce yaptığı paylaşımlarda, "Somut delil olmadan Irak Dohuk’taki saldırı için Türkiye’yi suçlayanları ve provoke edenleri şiddetle kınıyorum. Türkiye’nin askeri operasyonları nasıl yaptığını artık tüm dünya öğrenmiş olmalı, bu şekilde sivillere karşı değil. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilerim" dedi. 

Günay, "Hafızamızı tazeleyelim; Türkiye terörle mücadele için Kuzey Suriye’de dört önemli askeri operasyon yaptı. İlk operasyon Ağustos 2016’da Fırat Kalkanı; ikinci operasyon, Ocak 2018’de Zeytin Dalı; üçüncü operasyon 2019 sonunda Barış Pınarı; dördüncü operasyon Barış Pınarı’nın devamı olarak Şubat 2020’de Bahar Kalkan’ı ile Türkiye Kuzey Suriye şeritinin kontrolunu ele geçirdi" diye konuştu. 

Günay, "Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki terör tehdidine karşı koymak ve yasadışı PKK'nın Suriye versiyonu olan YPG Kürt milislerine karşı askeri operasyonlara devam etmekte kararlı. Muhtemel bir operasyonun amacı, Suriye topraklarında 30 kilometre derinliğinde bir “güvenli bölge” oluşturarak “teröristleri” temizlemek ve 1 milyondan fazla Suriyeli mültecinin geri dönüşünün önünü açmaktır" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@