Emine Nur Günay Strazburg'ta... Türk iş insanları ile bir araya geldi

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay Strazburg'ta...

SİYASET 27.04.2022, 11:01 27.04.2022, 23:20
Emine Nur Günay Strazburg'ta... Türk iş insanları ile bir araya geldi

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Bahar Dönemi toplantıları Strazburg’da başladı. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay da toplantılara katılıyor, Türkiye'yi temsil ediyor. 

MÜSİAD'ın iftarında Türk iş insanları ile bir araya geldi 

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin ‘Sosyal İşler, Halk Sağlığı ve Sürdürülebilir Kalkınma’ Komisyon toplantısına katılan Emine Nur Günay, MÜSİAD Strazburg’un düzenlediği iftar yemeğine de katıldı, Türk iş insanları ile bir araya geldi. 

Ukrayna'daki tecavüz olaylarını kınadılar 

Avrupa Konseyi'ndeki ‘Kadın Grubu’nun Ukrayna’da tecavüzün bir savaş silahı olarak kullanılmasını kınayan açıklamasına da katılarak destek veren Günay, sosyal medyadan yayınladığı mesajda da, "Avrupa Konseyi'ndeki ‘Kadın Grubu’ olarak bizler Ukrayna’da tecavüzün bir savaş silahı olarak kullanılmasını şiddetle kınıyoruz. 2008 yılında BM Güvenlik Konseyi’nin (1820) kararı ile tecavüz ve diğer cinsel şiddet biçimleri savaş suçu olarak kabul edilmiştir" dedi. 

Aralıksız süren toplantılarda Türkiye'yi temsil ediyor 

Dün de, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde aralıksız 12 saat süren toplantılara katılan Günay, Siyasi İşler ve Demokrasi Komisyonu Sosyal İşler, Halk Sağlığı ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu, Çocuklar Komisyonu, Kadınlar Grubu yönetim kurulu toplantısı ve Genel Kurul toplantılarına katıldı. 

Günay ayrıca, Avrupa Konseyi nezrinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kaan Esener’in davetine de katıldı. Günay'ın Avrupa Konseyi'ndeki yoğun toplantı trafiği ve programları devam ediyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@