banner163

Enflasyondan yakınan Büyükerşen Özcan'ın o sözleri sonrası lafı uzatmadı! 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Büyükşehir Belediyesi'nin 130 milyon liralık bankalara borçlanması ile ilgili maddede enflasyon tartışmaları yaşandı. Enflasyondan yakınan Büyükerşen, AK Partili Murat Özcan'ın o sözleri sonrasında lafı uzatmadı... 

SİYASET 15.06.2022, 21:42
Enflasyondan yakınan Büyükerşen Özcan'ın o sözleri sonrası lafı uzatmadı! 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Büyükşehir Belediyesi'nin bankalardan kredi alarak toplamda 130 milyon borçlanmasına ilişkin başkanlığa yetki verilmesi ile ilgili maddede AK Parti ve CHP grupları arasında tartışmalar yaşandı. AK Parti grubundan Orhan Durmuş, belediyenin kredi alıp kullanmasına karşı olmadıklarını ancak alınacak kredinin hangi çalışmalarda ve işlerde kullanılacağına dair kendilerine bilgi sunulmadığı için ret oyu vereceklerini belirtti. CHP grubundan İbrahim Arslan, enflasyondan ve pahalılıktan dert yanarken, belediyenin giderlerinin de azaldığını söyledi. Yılmaz Büyükerşen de konuşmasında, enflasyon artışından yakındı, "Evet diğer ülkelerde de enflasyon var, ama bizimki kadar şikayet yok, yani çöküş yok" dedi. Büyükerşen, bu krediyi almak zorunda olduklarını ancak fiyat artışlarından dolayı nereye kullanacaklarını şu an bilemediklerini savundu. 

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan ise, "Pandemi sonrasında dünya yeni bir dünyaya uyandı. Belediyeler de buna uyum sağlamak ve çözüm üretmek zorundalar. Sadece durumdan şikayetçi olmak değil, çözüm üretmelisiniz. Elektrik fiyatlarındaki artışı kim reddedebilir ki, ama dünyada petrol fiyatlarının ne kadar arttığı da bir gerçektir. Türkiye'nin bu konudaki kaynakları da maalesef sınırlıdır. Geçenki toplantıda da dile getirmiştim, 1 milyar liradan fazla geliriniz var. Türkiye'nin son 6 ayda sadece vergilerden muaf tuttuğu kaybı 230 milyar TL. Sadece vatandaşların evlerinde kullandığı enerjide sübvanse ettiği miktar 200 milyar TL'yi buldu. Hükümetimiz vatandaş odaklı sübvanseler ile ateşi düşürmeye çalışıyor. Ama gerçek olan bir şey var ki, bu arada birtakım vergilerden dolayı Büyükşehir'in aldığı payın yükseldiğini de görüyoruz. Yani sadece giderlerinizdeki artıştan bahsedeceğiniz yerde, gelirlerimizdeki artıştan da biraz bahsedersek hakkaniyet içinde oluruz" dedi. 

Büyükerşen de, "Gelirlerde de artış var da giderlerde de artış var. Bu krediyi alırsak hizmetleri bir süre daha, ne kadar süre daha bilemiyorum, Suriye ile dalaşma malaşma çıkmazsa şanslı sayacağız" diye konuştu. Büyükerşen, "Doların, euro'nun kaç para olacağını biliyor musunuz. Duruma göre neye harcayacağımıza sonra karar vereceğiz bu krediyi. Elimizdeki paraya göre bakacağız. Ayağımızı yorgana göre uzatacağız" dedi.

Özcan, Büyükerşen'e 2001 krizini hatırlatıp, "İsterseniz daha fazla uzatmayalım" deyince...  

Tartışmalar sürerken, AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Özcan, "Sayın başkanım sizler, yüzde 7500 gecelik faizli bir dönemde, yüzde 1000'leri bulan enflasyonun olduğu bir dönemde belediye başkanlığı yapmış birisiniz. Üstelik de akademiden gelen birisiniz. Bu konuyu isterseniz çok da fazla uzatmayalım" diyerek Büyükerşen'in de belediye başkanı olduğu 2001 krizini hatırlattı. 

Büyükerşen de hemen sözünü keserek, "Onun için de oylarınıza sunuyorum, kabul edenler, etmeyenler" diyerek direkt oylamaya geçti, söz konusu madde oy çokluğu ile kabul edildi.  

Büyükerşen'den çok konuşulacak açıklama: TOKİ'nin Eskişehir'e ucuz konut yapması gereksizdi (Detaylar için tıklayın) 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@