banner163

ERBALDER duyurdu: İşte Bulgaristan seçimlerinde Eskişehir'de açılacak sandıklar

Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği (ERBALDER) Bulgaristan'da 2 Nisan 2023 Pazar günü gerçekleşecek erken genel seçimleri için Eskişehir'de açılacak sandıklar hakkında açıklamada bulundu.

SİYASET 17.03.2023, 11:57 17.03.2023, 12:21
ERBALDER duyurdu: İşte Bulgaristan seçimlerinde Eskişehir'de açılacak sandıklar

Bulgaristan'da 2 Nisan 2023 Pazar günü yapılacak erken genel seçimleri için Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği (ERBALDER) tarafından yapılan açıklamada, Eskişehir'den oy kullanacaklar Tepebaşı'nın Şirintepe mahallesinde sandık başına gidecekler. 

ERBALDER, Eskişehir'de Tepebaşı ilçesinin Şirintepe mahallesinde "Şehit Teğmen Subutay Alkan İlköğretim Okulu" ve "Kardeşler Ortaokulu"nda sandık başında görev alacak. 

HÖH partisi 13 numaralı pusulayla katılıyor

Üyelerinin çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi 13 numaralı; eski komünist parti çizgisinde siyaset yürüten Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) 1 numaralı pusulayla seçim yarışına katılacak.

Eski başbakanlardan Boyko Borisov'un lideri olduğu Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) partisi 2 numaralı; Demokratik Bulgaristan-Değişime Devam (DB-PP) koalisyonu da 12 numaralı pusula ile seçime gidecek.

Seçimlerde Türkiye'de ve yurt dışında yaşayan Bulgaristan vatandaşları oy kullanabilecek.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@