Erdoğan açıkladı! Borçlara yapılandırma müjdesi... Borçların cezaları kalkıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kamu borçlarına yapılandırma müjdesi...

SİYASET 23.01.2023, 19:12 23.01.2023, 20:42
Erdoğan açıkladı! Borçlara yapılandırma müjdesi... Borçların cezaları kalkıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Aziz milletim, sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Mübarek 3 ayların sorgulama, yenilenme fırsatı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Ramazan-ı şerife yaklaştığımız 3 aylarda, kadir gecelerini şimdiden tebrik ediyorum.

14 MAYIS PAZAR TARİHİNİN EN UYGUN TARİH OLDUĞUNU GÖRDÜK

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin normal tarihi 18 Haziran'dı. Ancak bu tarihi güncelleme ihtiyacı duyduk. Ülkemizi 14 Mayıs tarihinde seçime götürmek istiyoruz. Anlayasımıza göre beşte üç çoğunlukla bu tarih güncellemesini Meclisimiz yaparsa memnuniyet duyarız. Aksi halde Cumhurbaşkanlığı olarak 14 Mayıs'ta yapılacak takvimle kararımızı alırız. Mecliste çoğunluk olmazsa bu süreci başlatacağım. 2023 seçimleri tarihinde yapmayı planladığımız seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunuyorum. Bu seçim Cumhurbaşkanı ve Milletvekillerinin birlikte seçilmesini sağlayan ikinci seçim olacaktır. Bu seçim dönemini milletimiz yeni bir fırsata çevirmenin gayreti içerisindeyiz. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında ülkemizi dünyanın müreffeh ülkeler seviyesine çıkmasını hedefliyoruz.

Küresel siyaset ve ekonomi düzeninin krizlerle sarsıldığı bir dönemden geçiyoruz. Türkiye'nin güçlü duruşunu kabul etmek istemeyenler olacaktır. Eser ve hizmet alt yapısı sağlam, askeri ve teknolojik imkanları olan Türkiye'yi kabul etmeyenler sonuna kadar direnecektir. Ancak biz istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkabileceğimizi cümle aleme ispatladık. Geçmişte krizler içinde boğulan Türkiye'den, krizleri fırsata çeviren bir Türkiye haline getirdik. Siyasetimiz, geçmişle kıyas edilmeyecek bir olgunluk seviyesine ulaştı. Ekonomimiz, küresel operasyonlara rağmen, dünyanın takdirini kazanan bir yere geldi. Hamd olsun, potansiyelimiz ve imkanlarımız hepsinin üstesinden gelecek imkanlara sahiptir.

Geçtiğimiz pazartesi günü merhum Şule Yüksel Şenler hanımefendi adına kurulan vakfın hizmet binasını açtık. Aynı gün Sayın Putin ile bir telefon görüşmesi yaptık. Salı günü İran Dışişleri Bakanını konuk ettik. Çarşamba günü grup toplantımızda savunma sanayimize olan saldırıları değerlendirdik.
Cuma günü Ukrayna devlet başkanı Zelenski ile bir telefon görüşmesi yaptık.Cumartesi günü Bursa'da verimli bir gün geçirdik. Emniyetten resmi rakamı istedim. Katılanların sayısı 120 bini bulduğunu söylediler. Ardından gençlerle coşku dolu bir akşam geçtik. Pazar günü İstanbul'da Kağıthane'den İstanbul Havalimanını ulaşımı konforlu bir hale getirecek bir projenin açılışına katıldık. Paris'te bile yok. Paris'teki metronun çatısı akıyor. 'Bunun kaptanı yok mu?' diye soruyor, bilmiyor ki biz şu ana kadar 10 tane kaptansız metro yaptık.

Bizim fiillerimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Boğazın altından metro geçeceğini kim hayal ediyordu? Bunu biz başardık. Sizin geçmişimizden bu yana kaç tane köprü yaptınız? Biz Yavuz Sultan, Osman Gazi Köprülerimizi yaptık. 18 Mart Çanakkale Köprüsü bir finaldir. Biz Gelibolu'da yeri geliyor 24 saat bekliyorduk. Şimdi köprüden 6 dakikada geçiyorsun. Biz AK Parti olarak Cumhur İttifakı olarak bunu başardık. Bunlar belki o köprülerden de geçmiyordur.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı hattı 34 km uzunluğa sahip. İstanbul'umuza yakışan bir eser. Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada ulaşıyorsunuz. Bu metronun İstanbul'a hayırlı olmasını diliyorum. Çarşamba günü Milli Güvenlik Kurulu'na başkanlık edeceğiz. Bu görüşmelerin en önemli yanı gençlerimizle yaptığımız görüşmeler.

İSVEÇ'TEKİ ALÇAK EYLEME TEPKİ

İsveç'in NATO üyeliği başvuru ile başlayan ve mukaddes kitabımızı yakılmasına varan hususlar... Bireyin hak ve özgürlüklerin sınırı diğer bireyin hak ve özgürlüklerin başladığı yere kadardır. Dolayısıyla İsveç'teki çirkin eylem, Müslümanlara yapılmış bir hakarettir. Haçlı saldırılarından beri İslam ile Türk kavramının bir tutulduğunu biliyoruz.

KAMUYA BORÇLARIN CEZALARI KALKIYOR, BORÇLARA YAPILANDIRMA GELİYOR

EYT düzenlemesini hazırladık, Meclis çalışmasını takip ediyoruz. Kullanılan kredilerin üretken alanlara yönlendirilmesini sağlayacak mekanizmalar kurduk.

"2 BİN LİRAYI AŞMAYAN BORÇLARIN CEZALARININ TAHSİLİNDEN VAZGEÇİYORUZ"

Vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, SGK, belediyeler, il özel idareleri gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçların cezalarını kaldırıyoruz. Bu borçları belirli oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz. Davalı vergi ve prim dosyaları da bu kapsamda olacaktır. Teklifle matrah artırımını ve işletme kayıtlarının düzeltilmesini sağlıyoruz. Yüksek öğretim kredi borçlarının artışına son verdik. Geçmişte endeksle oluşmuş borçları silmiştik. Bu düzenlemeyle endeks dışındaki borcun da yeniden yapılandırarak taksitle ödenmesini mümkün hale getiriyoruz.

Malum olduğu üzere 2 bin lirayı aşmayan icralık borçları tasfiye edecek, takiplerini sonlandıracak düzenlemeyi yapmıştık. Şimdi de aynı uygulamayı vergi, ceza, faiz gibi tüm başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımız için hayata geçiriyoruz. Vergi dairelerine olan 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz. Yaptığımız düzenlemelerin temel amacı devletle vatandaşının küçük meblağlı meseleler için karşı karşıya gelmesinin önüne geçmektir.

"CEZA PUANLARINI SİLİYORUZ"

Trafik ceza puanlarıyla ilgili bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülkemizin karayolu altyapısı, bölünmüş yollar, köprüler ve tünellerle hızlı, konforlu güvenli yolculuğa uygun hale getirdik. Ölümlü trafik kazalarında neredeyse yarı yarıya azalma sağladık. Bireysel ve ticari karayolu kullanımındaki artış, kural ihlalleri sebebiyle sürücülerimizin ceza puanında ciddi yükselmelere sebebiyet verdi. Yapacağımız düzenlemeyle sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı gaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerinden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz. 2,5 milyon sürücümüzün ceza puanının silinmesi ve 10 bine yakın ehliyetin iade edilecek sürecin hayırlı olmasını diliyorum."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@