Erdoğan afet bölgesinde... Verilecek destekleri açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, afet bölgesine yapılacak yardımları açıkladı... İşte detaylar...

SİYASET 31.07.2021, 17:30 01.08.2021, 13:14
Erdoğan afet bölgesinde... Verilecek destekleri açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yangın bölgesinde yaptığı incelemeler sonrasında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Yangından etkilenen bölgelerde acil ihtiyaçları karşılamak için 50 milyon lira ödenek gönderilmiştir. Yanan ve hasar gören evlere ayrıca kira yardımı yapılacak. Tarım, hayvancılık ve sera faaliyetlerinin hasarları karşılanacak'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Yangın alanlarını afet bölgesi ilan ettik. Antalya, Alanya, Gazipaşa ilçelerinde yangından etkilenen tüm mahalleler bu kapsamda Mersin'de de bu kapsamda. Marmaris, Bodrum, Milas, Köyceğiz, yangından etkilenenler bu kapsamda... Yangından etkilenen bölgelerde acil ihtiyaçlar için 50 milyon ödenek gönderildi. Şunu çok açık net söylemek durumundayım. Bu yardımların dışında kira yardımı yapılacak, sera faaliyetleri hasarları karşılanacak. Vergiler ertelenecek, SGK, esnaf kredileri ödemeleri ertelenecek. 1 ay içerisinde evlerin inşaatına başlanacak. 3 gündür maruz kaldığımız yangın faaliyeti nedeniyle özellikle Manavgat halkına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Devletimiz tüm kurumları ve imkanlarıyla çalışmaktadır. Acil ihtiyaçlar için 50 milyon ödenek gönderildi. Tıpkı deprem ve sel felaketlerinde zarar görenler gibi yeni konutlar inşa edeceğiz. Milletimiz müsterih olsun. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz.

"Yanan her yeri daha fazlası ile tekrar ağaçlandırmak bizim görevimizdir"

Yanan alanlar başka amaçla kullanılamaz ve tekrar ağaçlandırılır. Elbette yanan her yeri daha fazlası ile tekrar ağaçlandırmak bizim görevimizdir. Kardeşliğe dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlardır bu tip zamanlar. Yangınların çoğu kontrol altına alınmıştır. Son attığımız adımlarla müdahale yapan 6 uçak 13 uçağa çıkarılmıştır. Bu mücadeleyi hassas bir şekilde yürütmek mecburiyetindeyiz. Yangınla mücadelede uçak konusundaki sıkıntıların temeli THK'nin filosunu yenileyememiş olmasıdır. Amfibik uçaklar Ukrayna, Rusya ve Azerbaycan ve son anda İran'dan gelen uçaklarla sayımız artmıştır.

"Sabotaj şüpheleri herkes gibi bizi de rahatsız ediyor"

Herkesi Orman teşkilatımızın mücadelesine saygı duymaya davet ediyorum. Her dönemde olduğu gibi bu günde birileri milletin yüreğindeki yangını kendisine meze yapmaya çalışmış durumdadır. Hurda araç gereçler üzerinden yürütülen fitnelere kimse itibar etmemelidir. Lütfen sadece yetkili mercilerin açıklamalarına itibar ediniz. Sabotaj şüpheleri herkes gibi bizi de rahatsız ediyor. Yangın çıkan yerlerdeki her türlü işaret değerlendirilerek inşallah bu soru işaretleri giderilecektir. Terör örgütü elebaşlarının geçen yıl ormanları yakma talimatı vermesinin ardından yanan alan büyüklüğü ülkemizde 2 katına çıkmıştır bunu biliyoruz. Teröristlerin şehirlerimizdeki uzantılarını da silip atmakta kararlıyız. Antalya'ya ve Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerimi tekrarlıyorum.

Erdoğan bilançoyu açıkladı

Manavgat'ta ve Akseki'de 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. 334 vatandaşımıza tıbbi müdahale yapılmış, hemen hepsi taburcu edilmiştir. 16 mahallemiz yangından zarar görmüş, çeşitli mahallelerimiz boşaltılmıştır. Evlerdeki eşyalarla ilgili hasar tespiti tamamlandı. Çiftçilerimizin 650 dekar muz serası 120 dekar sebze, 18 dekar zeytin ve narenciye alanı zarar görmüştür. KYK'lar afetzedelerimize açılmıştır. Giden canlar için bir şey yapamayız ama maddi olarak yanan her şeyin yenisini yere koyabiliriz. Yanan her yeri daha fazlasıyla ağaçlandırmak en önemli görevimizdir. Böyle günler dayanışma, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerdir. Orman teşkilatımızdan 21 binden fazla personel sahadadır. Uçak konusundaki sıkıntıların ana sebebi THK'nın filosunu yenileyememiş olmasıdır. Ukrayna, Rusya ve Azerbaycan'dan son anda İran'dan gelen uçaklarla sayımız artmıştır. Yangınların hızla tespiti ve büyümeden söndürülmesi konusunda bize büyük avantaj sağlamıştır.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@