Erdoğan: Eskişehir Türkiye Yüzyılı'nın lokomotifi olarak ihya olacak

Cumhur İttifakı'nın Eskişehir ilçe belediye başkan adaylarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehirlilere hitaben de önemli açıklamalarda bulundu.

SİYASET 28.01.2024, 15:30 28.01.2024, 15:42
Erdoğan: Eskişehir Türkiye Yüzyılı'nın lokomotifi olarak ihya olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Eskişehir İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

"Eskişehir'in 31 Mart'ta tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanacağından şüphe duymuyorum. Ülkemize ve şehirlerimize vakit kaybettiren şov, ajans, milletin ortak dertlerinin istismar siyasetinin artık sonuna gelinmiştir."

"Eskişehir Türkiye Yüzyılı belediyeciliğinin öncülüğünü yapacak... Merkezi yönetim ve belediye el ele verdiği zaman Eskişehir'imiz yeniden ihya olur, ayağa kalkar"

"31 Mart eser ve hizmet belediyeciliğinin yükselişi olacaktır. Eskişehir Türkiye Yüzyılı belediyeciliğinin öncülüğünü yapacaktır. Eskişehir'e hızlı treni kim getirdi? Yollarıyla ilgili atılan adımlarda kimlerin imzası var? Bütün otoyollar, otobanları kim yaptı? AK Parti. Bundan sonra bir tarafı maalesef çorak ama bir tarafında da hem merkezi yönetim hem belediye el ele verdiği zaman Eskişehir'imiz yeniden ihya olur, ayağa kalkar."

"ŞEHİRLERİMİZİN KAYBEDECEK BİR GÜNÜ YOK"

"Siyasi istikrarsızlık, ekonomik kriz döngüleriyle bu kötülüğü yaptılar. Hükümete geldiğimiz günden beri ülkemize kazandırdığımız demokrasinin yanında işte bu hain tuzaklarla da mücadele ettik. Son 10 yılda yaşadıklarımızdan bir tanesi başka ülkenin başına gelse emin olun yerle yeksan olurdu. Şehirlerimizin kaybedecek bir günü yok. 

Hem asırlık altyapı ihmallerini telafi ettik, hem de ülkemizi ikinci asrına hazırladık. CHP'nin ve onunla aynı yöne bakan partilerin şehirlerimizi geleceğe hazırlamak gibi bir derdi yok. Eski genel başkanlarıyla yeni başkanlarıyla, masanın altındaki gölge başkanlarıyla dertleri yerlerini korumak ve ya yerlerini yükseltmektir. Güya değişim diye gelen CHP'nin yeni elen başkanı ışık hızıyla tek partinin zihniyetine büründü. Eski genel başkanı derseniz o da kendini gündemde tutmak için yarısı yalan, yarısı yanlış hezeyanlarla bize sataşarak gündemde kalmaya çalışıyor. Onun derdi sessiz sedasız yeniden genel başkanlığa dönmek. Onlar hangi hırsların, hangi küçük oyunların hesabı içinde."

"Ülkemize kazandırdığımız eserleri Eskişehir yakından biliyor"

"Anadolu'nun mayası bu topraklarda çalınmıştır. Haçlılara Anadolu'yu dar eden Kılıç Arslan'ın gönül dünyamızın sultanlarından Yunus Emre'nin ve daha nice devlet büyüklerinin otağı Eskişehir. Eğitimde sağlıkta, sanayide, teknolojide, tarımda, şehircilikte, çevrede ve diğer alanlarda ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetleri Eskişehir yakından biliyor. Belediyecilikte atılım dönemini 31 Mart'ta başlatacağız.

"Türkiye kurduğumuz güçlü altyapı sayesinde bu yeni döneme geçmişte hiç olmadığı kadar hazırlıklı giriyor. Siyasi, ekonomik ve askeri olarak artık kendi kararlarını verme ve bu doğrultuda kendi adımlarını atma imkanına kavuşan bir ülkeyiz. Dün 2023 hedefleri demiştik, bugün Türkiye Yüzyılı diyoruz. Bu milletin ayağına prangalar vurulmadığında neler yapabileceğini geçtiğimiz 21 yılda dost düşman herkese gösterdik. Önümüzdeki süreçte ülkemizi her bakımdan dünyanın en güçlü devletlerin arasına sokarak yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız. Demokrasi ve kalkınma atılımları ülkenin yer yerinde eş zamanlı ilerlerse sonuç verir."

"Gözü de, gönlü de aklı da başka yerlerde olanların şehirlerimize verecek hizmetleri olmadığını son dönemde gördüki yaşadık. Cumhur İttifakımızda ortağımız MHP ile adaylarımızı hep insanlarımızın yanında olacak adaylardan belirledik, belirliyoruz. Cumhurbaşkanı ve hükümeti ile, belediye başkanlarımızın hep yanında yer alacağız. Dünyadaki siyasi ve ekonomik güç dengelerinin yeniden kurulmaya başlandığı bir dönemden geçiyoruz. Türkiye bu yeni döneme geçmişte hiç olmadığı kadar hazırlıklı giriyor."

"Siyasi ekonomik ve askeri olarak artık kendi hedeflerini belirleme ve atma gücünde bir ülkeyiz.  Bize düşen görev bu potansiyeli harekete geçirmek, bu gücün doğru hedefe ilerlemesini sağlamaktır. Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Dün 2023 hedefleri demiştik, şimdi Türkiye Yüzyılı diyoruz. Bizden sonraki nesil de inşallah daha da ileriye taşıyacaktır.

"Eskişehir'i de bu kutlu yolculuğun lokomotif illerinden biri kabul ediyor buna hazırlamak istiyoruz"

"Bu milletin ayağına prangalar vurulmadığında, sinsi planlar yapılmadığında neler yapabileceğini geçmiş 21 yılda dosta düşmana gösterdik. Boşuna Türkiye Yüzyılı demiyoruz. Önümüzdeki asrı Türk asrı yapma kararlığı, azmiyle bu vizyona sarılıyoruz. Eskişehir'i de bu kutlu yolculuğun lokomotif illerinden biri kabul ediyor buna hazırlamak istiyoruz. Bugünü buluşmamız inşallah tarihe geçerek evlatlarımıza bırakacağımız önemli bir miras olacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Cumhur İttifakı'nın Eskişehir ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. 

İşte Cumhur İttifakı'nın Eskişehir ilçe belediye başka adayları! - Detaylar için bu linke tıklayın

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@