Erdoğan: Terör ve suç örgütleri ile yürüyenleri milletimiz görüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalar...

SİYASET 26.05.2021, 12:45 26.05.2021, 13:41
Erdoğan: Terör ve suç örgütleri ile yürüyenleri milletimiz görüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuşuyor...

Erdoğan, ""Son dönemdeki sinsi operasyonları akamete uğratacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Hiçbir senaryo ülkemizi hedeflerine ulaşmaktan alıkoyamaz. Oyunları, tuzakları bozacağız. Kimin suç çeteleriyle yürüdüğünü milletimiz görüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor.

Son dönemde ülke gündemine oturan ve tartışma yaratan iddialar sonrası ne diyeceği merak edilen Erdoğan, "İstikrar ve güvenli ortamı hedef alan çeşitli saldırıların hedefi insanlarımızı karamsarlığa sürüklemektir, bu açıktır. Bu sinsi operasyonu da akamete uğratacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Biz birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimize sahip çıktıkça milletimiz ile aramızdaki uhuveti hiçbir saldırı bozamaz. Kimin terör örgütleriyle, suç çeteleriyle, yeminli Türkiye düşmanları ile yürüdüğünü milletimiz görüyor. Oyunları, tuzakları bozacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Salgın şartları sebebiyle gönlümüzce Ramazan ve bayram geçirememiş olsak da hamdolsun sağlığımız ve umutlarımız dipdiri ayaktadır. Salgın sürecinde milletimizin hem sağlığını gem aşını ve işini korumak için tüm imkanları seferber ettik.

"Salgın yardımları Haziran sonuna kadar 181 milyar liraya ulaşacak"

"Yaklaşık 645 bin emekli maaşını 1500 liraya çıkarttık. Tüm emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de 1100 liraya yükselttik. Desteklerden 1 milyon 200 bin esnafımız yararlandı. Salgın desteklerinin tutarı 67 milyar lirayı buluyor. Salgın yardımları haziran sonunda 181 milyar liraya ulaşacak. Salgından etkilenen tüccar, sanayici ve büyük şirketlere yönelik nefes kredileri için de çalışmalara başlandı."

"2021 büyüme oranları beklentilerin üzerinde olacak"

2021 büyüme oranının beklentilerin çok üzerinde gerçekleşeceğini düşünüyorum. Ekonomi reform programımızda yer alan somut düzenlemeleri çıkarmaya başladık. En büyük başarımız hükümetlerimiz döneminde tüm vatandaşlarımıza iş ve istikrarlı iklim sağlamak olmuştur.

"Kimin terör örgütleriyle, suç çeteleriyle yürüdüğünü milletimiz görüyor"

"İstikrar ve güvenli ortamı hedef alan çeşitli saldırıların hedefi insanlarımızı karamsarlığa sürüklemektir, bu açıktır. Bu sinsi operasyonu da akamete uğratacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Biz birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimize sahip çıktıkça milletimiz ile aramızdaki uhuveti hiçbir saldırı bozamaz. Kimin terör örgütleriyle, suç çeteleriyle, yeminli Türkiye düşmanları ile yürüdüğünü milletimiz görüyor. Oyunları, tuzakları bozacağız. Türkiye'yi siyasetten teröre kadar her alanda ağır maliyetleri olan 1990'lı yılların istikrarsızlık dönemi 3 Kasım 2002 seçimleri ile sona ermiştir. Milletimiz AK Parti'yi iktidara getirerek yeni bir dönemin perdelerini açmıştır. Benim üniversiteye girdiğim dönemde üniversiteye girme şansı 10'da birdi. Şimdi bu 10'da 10'a yükseldi. Eğitim yolculuğu bitmeyen ve bitmeyecek olan bir mücadeledir."

"Yeni anayasa" mesajı

HSK parlamentomuzu oluşturan milletvekillerinin iradesiyle tecelli etmiş oldu. Partilere ve vekillere teşekkür ediyorum. Siyaset kurumunun demokrasimizin kazanımlarını ve milli iradeyi siyasi tarihimize mühürleyecek yeni bir anayasa yapacağına inanıyorum. Yeni anayasa milletin vicdanından çıkacak yarınlarımıza bırakacağımız en değerli miras olacaktır. Dördüncü yargı paketi yakında Meclis'e sunulacak. Hemen ardından beşinci yargı paketi için kolları sıvıyoruz.

"Suç örgütlerini çökerttik"

Suç çetelerinin uluslararası ajanların cirit attığı Türkiye'yi 19 yılda güvenli bir ülke haline getirdik. Suç örgütlerine karşı tavizsiz mücadele yürüttük. Ellerindeki tüm imkanları alarak birer birer çökerttik. Sözde babaların racon kestiği Türkiye, geride kaldı. Son 5 yılda organize suç örgütlerine karşı 1700'e yakın operasyon yapıldı."

"Uyuşturucu ile mücadelede kimsenin gözünün yaşına bakmadık"

"Özellikle uyuşturucu suçları ile mücadele ederken kimsenin gözünün yaşına bakmadık. Uyuşturucu suçuna en ağır ceza verilen ülkelerin başında geliyoruz. Sadece 3.5 yılda 550 binin üzerinde operasyon yapılmış, 85 bin kişi tutuklanmıştır. 63 milyar lirayı geçen uyuşturucu malzeme bu operasyonlarda ele geçirilmiştir. Yürüttüğümüz kararlı mücadele sayesinde uyuşturucuya bağlı ölümler üçte bir oranında azalmıştır."

Meral Akşener'e Rize tepkisi

"Nerede nasıl bir adım atılacağını bilmek lazım. Sen Rize'nin uşağına hakaret edip, Netanyahu gibi bebek katilleri ile aynı kefeye koyarsan yapılacak olan işte budur. Çok ileri gitmeden gelin hanıma bir ders verdiler. Bu da Rizelinin edebini adabını gösterir. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin, orada da gerekeni yaptılar. Sonra Trabzon'a gitti, ortalarda görünmeden uçağa bindin döndün. Bunlar daha iyi günler. Ahde vefa denilen bir şey var. Bu millet unutmaz. Saygıya dayalı bir siyasetin yanında olduk, bunun oturmasını istedik. Buna da devam ediyoruz."

"Hedef Bakanımız değil, Türkiye'dir"

"Ülkede mikserler var." diyerek söz konusu iddialar hakkındaki görüşlerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'yu hedef alan saldırıların ardında ülkemizdeki huzurun sağlanması var. İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız, yanında olacağız. Binali Yıldırım'ın da oğlu üzerinden hedef alınması asıl niyeti gösteriyor. Ülkemize yönelik hiçbir saldırıya eyvallah etmedik, bu tezgahı da bozacağız. Hedef bakanımız değil, güçlü Türkiye'dir" dedi.

"Peşlerini bırakmayacağız"

Muhalefet liderlerine de seslenen Erdoğan, "Bay Kemal, Meral, size buradan ekmek çıkmaz boşuna uğraşmayın. Suç çetelerinin mensuplarını nereye kaçarlarsa kaçsınlar takip ediyoruz. Bunları da FETÖ'cüler gibi yargıya getirene kadar peşlerini bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

"Her şey araştırılacak"

Erdoğan ayrıca hiçbir iddia ve ithamın ortada bırakılmayacağını; her şeyin yargı tarafından araştırılıp tüm yalanların ve iftiraların ortaya döküleceğini söyledi.

Dün de Devlet Bahçeli destek mesajı atmıştı 

Dün de partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Hedef Türkiye'dir" diyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanında olduklarını açıklamıştı.

Ayrıntılar az sonra... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@